Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Hamilton troeft Verstappen af in kletsnatte kwalificatie GP Stiermarken

Op een kletsnatte Red Bull Ring ontspon zich een prachtig gevecht voor de poleposition. Titelkandidaten Max Verstappen en Lewis Hamilton lieten zich de hele kwalificatie van voren zien. Uiteindelijk was het Hamilton die de pole pakte voor Verstappen.

Verstappen regen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Om 15:46 uur begon de kwalificatie voor de Grand Prix van Stiermarken - Oostenrijk. Wegens hevige regenval werd de sessie lang uitgesteld, maar eenmaal onderweg bleken de condities lastig voor de rijders. Met name het zicht was erg slecht in Q1.

Max Verstappen bouwde het tempo rustig op, maar was continu bovenin de tussentijden te vinden. Het was daarbij stuivertje wisselen aan kop, waarbij de snelste tijd steeds aangescherpt werd. Uiteindelijk was het Lewis Hamilton die als snelste man doorging naar Q2, voor Verstappen en de McLarens van Lando Norris en Carlos Sainz. Ook Valtteri Bottas wist nog redelijk aan te haken, maar Alexander Albon ging met de hakken over de sloot als veertiende, op 2,7 seconden door naar Q2.

Afvallers: Kimi Raikkonen, Sergio Perez, Nicholas Latifi, Antonio Giovinazzi en Romain Grosjean.

Uitslag Kwalificatie - Oostenrijk (2)

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Ook in Q2 bleef de regen aanhouden en was het dringen om als eerste de baan op te gaan. Verstappen trapte het gaspedaal aanzienlijk dieper in en reed de concurrentie op een halve seconde in zijn eerste snelle ronde en scherpte zijn tijd als eerste aan tot een 1.17, een voorbeeld dat gevolgd werd door Hamilton die onder de tijd van de Red Bull-coureur dook.

In de laatste minuten van Q2 begon het harder te regenen, wat inhield dat Ferrari de volgende domper moest incasseren: Sebastian Vettel ging als tiende door naar Q3, maar Charles Leclerc miste de boot: elfde.

Afvallers in Q2: Lerclerc, George Russell, Lance Stroll, Daniil Kvyat en Kevin Magnussen.

De strijd om de pole barstte los in Q3, waarin het harder regende dan eerder tijdens de kwalificatie. Verstappen snelde naar de eerste tijd, maar Hamilton dook daar direct onderdoor. De snelste tijd werd continu aangescherpt door Verstappen, Hamilton en Bottas, waardoor het tot de slotseconden spannend bleef wie de poleposition pakte.

Hamilton sloeg met een razendsnelle ronde een gat van liefst 1,2 seconde naar Verstappen. De Nederlander spinde in een ultieme poging, maar start zondag als tweede voor de verrassende Carlos Sainz.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Oostenrijk 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'