Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2020

Verstappen snelste tijdens tweede training GP Stiermarken 2020

Max Verstappen heeft de vrijdagtrainingen op de Red Bull Ring als snelste afgesloten. De Red Bull-coureur was nipts sneller dan Valtteri Bottas.

Verstappen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De tweede vrije training op een snikhete Red Bull Ring, 34 graden, kende een uiterst ongelukkig begin voor Daniel Ricciardo. Hij verloor in de snelle negende bocht de controle over zijn Renault en vloog hard achterwaarts de bandenstapels in. Zijn bolide was zwaar beschadigd maar de Australiër kon ongedeerd uitstappen, waarbij hij wel wat mank liep. Het team liet weten dat de coureur ongedeerd is en de rest van het weekend in actie kan komen.

Door de crash van Ricciardo kwam de sessie een kwartier stil te liggen, waarna alle coureurs het asfalt opgingen. De beide Racing Point-coureurs bezetten op dat moment de eerste plaatsen, maar zagen daar snel verandering inkomen. Max Verstappen klaagde over de boordradio over problemen met zijn Honda-motor. Het vermogen zou wegvallen, waardoor hij zonder geklokte ronde weer terug naar de pits moest keren.

Vooraan het veld doken de Mercedessen op de medium band onder de snelste tijden, maar Sergio Perez dook daar in een kwalificatieronde op zachte banden onder door met een 1.04,087. De problemen van Verstappen waren snel opgelost, want enkele minuten na zijn bezoek aan de pits kon de Nederlander eindelijk de baan op om meters te maken.

Uitslag Tweede vrije training - Oostenrijk (2)

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Red Bull kende geen vlekkeloze training, met Alexander Albon die spinde in de hairpin maar zijn weg weer kon vervolgen. Op de medium band wist Verstappen zich naar de tweede tijd te rijden op banden die zes ronden oud waren. Snelste man op dat moment was nog altijd Perez, die de eerste training als snelste af had gesloten.

In de tweede helft van de training kozen alle coureurs ervoor om de zachte band te monteren, mede met het oog op het slechte weer dat op zaterdag wordt voorspeld. De kans is groot dat de derde vrije training en kwalificatie niet verreden kunnen worden, waarbij de uitslag van de tweede training mogelijk de startopstelling voor de race wordt - mits er dan geen kwalificatie verreden kan worden.

Verstappen scherpte zijn tijd aan, maar moest toch Perez nog een kleine tiende voor zich dulden. De tijd van de Nederlander werd geschrapt, omdat hij bij het opkomen van het rechte stuk te wijd ging. Op een nieuwe set van de zachte band wist Verstappen zijn tijd aanzienlijk aan te scherpen tot een 1.03,6, goed voor de snelste tijd van dat moment voor Bottas.

De slotfase van de tweede training stond in het teken van long runs, ter voorbereiding op de race. Het racetempo van Verstappen zag er daarbij stabiel en goed uit. Teamgenoot Alexander Albon spinde tijdens zijn snelle run in bocht acht, zijn tweede spin van de training.

Problemen waren er wederom voor Ferrari, dat met Charles Leclerc (9e) en Sebastian Vettel (16)e geen rol van betekenis speelde. Mercedes-coureur Lewis Hamilton (6e) was eveneens niet blij met zijn auto en gaf zeven tienden toe op Verstappen.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Oostenrijk 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'