Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2020

Verstappen en Red Bull azen op revanche tijdens GP van Stiermarken

Het Formule 1-seizoen kende een prachtige seizoensopener in Oostenrijk voor de neutrale toeschouwer, maar niet voor de Max Verstappen fans. Na de dubbele uitvalbeurt voor Red Bull-Honda aast het team nu op revanche. Dit weekend moet er gescoord worden tijdens de GP van Stiermarken – Oostenrijk.

Verstappen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De openingsrace gaf een eerste inkijkje in de krachtsverhoudingen in de Formule 1. Mercedes nam de koe bij de horens en leek op weg te zijn naar een ultra dominant weekend: 1-2 in de kwalificatie en zo kwamen de beide coureurs ook over de meet, ware het niet dat Lewis Hamilton een tijdstraf van vijf seconden kreeg.

Voor Max Verstappen zat de race er al na 11 ronden op na problemen met zijn Honda-motor. Teamgenoot Alexander Albon had goud in handen om naar de zege te rijden, maar was ongeduldig bij zijn move met Lewis Hamilton en strandde later ook met een defect aan zijn Honda-motor.

De nulscore kwam hard aan bij Red Bull-Honda, maar het team is er alles aan gelegen om dit weekend hard terug te slaan. Valtteri Bottas kende een perfecte eerste Grand Prix van 2020 met pole en zege. De Fin zal hier ongetwijfeld een passend vervolg aan willen geven.

Het team van Ferrari verschijnt aan de start met enkele nieuwe onderdelen voor de SF1000. De auto van Sebastian Vettel is bovendien compleet uit elkaar gehaald na grote balansproblemen tijdens de race. De eerste vrije trainingen van dit weekend toonden echter niet veel progressie bij het team, dat moest knokken om een auto in de top 10 te krijgen, al was de Duitser wel enthousiast over de updates.

Verstappen en Albon kunnen beschikken over een paar kleine aanpassingen aan de RB16, waarbij de nieuwe endplates van de achtervleugel het meest in het oog springen. Het moet helpen om de nieuwe Red Bull stabieler te maken in de bochten. Ondanks dat Verstappen niet tevreden was over de wegligging, was de Red Bull in veel bochten sneller dan de Mercedes in het eerste weekend. Op de rechte stukken verloor de renstal nog altijd tijd op de nieuwe, krachtigere Mercedes-motor.

			© McLaren
	© McLaren

Na het droompodium voor Lando Norris en McLaren wacht de Brit een moeilijke opgave. Een gridstraf van drie plaatsen, opgelopen tijdens de eerste vrije training voor het negeren van gele vlaggen, werpt hem terug.

Grootste vraagteken van dit weekend is hoe de zaterdag verloopt. Normaliter staan de derde vrije training en kwalificatie gepland, maar er wordt noodweer voorspeld op de Red Bull Ring. De kans is aanwezig dat de gehele zaterdag geschrapt wordt en er zondagochtend gekwalificeerd moet worden voor de race.

De GP van Stiermarken kijk je live op Ziggo of RTL Duitsland of door een betrouwbare VPN-applicatie te downloaden. Zo heb je overal waar je bent toegang tot Formule 1-steams van over de hele wereld.

Tijdschema Formule 1 Grand Prix van Stiermarken 2020

Datum Sessie Tijd
Vrijdag 10 juli Eerste vrije training 11:00 - 12:30 uur
Vrijdag 10 juli Tweede vrije training 15:00 - 16:30 uur
Zaterdag 11 juli Derde vrije training 12:00 - 13:00 uur
Zaterdag 11 juli Kwalificatie 15:00 - 16:00 uur
Zondag 12 juli Race 15:10 uur

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Oostenrijk 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'