Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2021

Hamilton troeft Verstappen af in kwalificatie voor Spaanse Grand Prix

Lewis Hamilton heeft poleposition veroverd voor de Spaanse Grand Prix. Max Verstappen start als tweede. Voor Hamilton was het zijn 100ste pole in zijn carrière.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda

Geen grote verrassingen in het eerste deel van de kwalificatie waarin de verschillen bijzonder klein waren. De top 15 zat binnen zeven tienden van elkaar, waarbij Yuki Tsunoda de opvallendste afwezige was. De Japanner legde beslag op een teleurstellende zestiende positie.

Max Verstappen en zijn rivalen gingen zonder problemen door naar Q2. Snelste man van Lando Norris, die hier wel twee runs voor nodig had.

Afvallers in Q1: Tsunoda, Raikkonen, Schumacher, Latifi en Mazepin.

Ditmaal geen medium banden voor de teams in Q2, waardoor alle coureurs uit de top 10 de race op de zachte band zullen starten. Het was Verstappen die opende met een razendsnelle ronde en de eerste 1.16 van het het weekend. Het gat naar tweede man Valtteri Bottas bedroeg liefst een halve seconde en Lewis Hamilton gaf zelfs zeven tienden toe.

Uitslag Kwalificatie - Spanje

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen was zeer content met zijn snelle ronde en waagde zich niet meer aan een tweede run, terwijl de Mercedessen wel op een nieuwe set van de zachte band de baan opgingen. Bottas en Hamilton verbeterden hun tijd, maar keken nog altijd tegen een achterstand van ruim twee tienden aan. Perez kwam wederom veel tekort en gaf zeven tienden toe op zijn teamgenoot.

Afvallers in Q2: Stroll, Gasly, Vettel, Giovinazzi, Russell

De druk stond er ditmaal vol op bij Mercedes, dat wist er een magische ronde voor nodig was om Verstappen van de pole te houden. Hamilton wist dit te realiseren en was 0,036 sneller dan Verstappen, terwijl Bottas een tiende toegaf.

Voor Perez waren de druiven zuur toen hij spinde in zijn snelle ronde, maar hij kon zijn weg vervolgen en het in de slotseconden nog een keer proberen.

Verstappen wist in de slotseconden zijn tijd niet te verbeteren en start zijn 100ste Grand Prix vanaf de tweede plaats. Hij deelt de eerste startrij met Hamilton. Perez kwam niet verder dan de achtste positie.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
RN365 2 0 In site Action block prize GP Spain

Wie wint de GP van Spanje 2021?

Speel mee en win een F1 Red Bull Racing Playseat t.w.v. € 1199, aangeboden door Slajeslag.nl

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi