Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen eist meer van Perez: "Ik sta er steeds alleen voor"

Max Verstappen stond er op Barcelona weer alleen voor in het gevecht tegen de Mercedessen. De Nederlander verwacht meer van teamgenoot Sergio Perez.

Verstappen Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen leek op weg te zijn naar een herhaling van zijn Spaanse GP-zege uit 2016. Destijds hield hij Kimi Raikkonen ronden lang achter zich, hetgeen hij nu deed met de snellere Lewis Hamilton - tot Mercedes een konijn uit de hoge hoed toverde en de Brit een extra stop liet maken.

Deze strategie kon Mercedes toepassen doordat het gat achter Bottas gigantisch was. Sergio Perez kwam niet verder dan een vijfde plaats op meer dan een minuut achterstand.

Met een uitstekende start en gewaagde inhaalactie nam Verstappen de leiding over in de eerste bocht. Daarna zat Hamilton continu op de 'trekhaak' bij de Nederlander.

"Jammer genoeg is dat het enige dan", lacht Verstappen voor de camera van Ziggo Sport als hem gezegd wordt dat hij beter in starten is dan Hamilton. "De start was gewoon goed en wie bij de eerste bocht het laatste remt komt er als eerste uit. Daar ben ik vol voor gegaan omdat ik wist dat het anders een lastig verhaal zou worden om ervoor te blijven."

"Toen we aan kop lagen heb ik er alles aan gedaan om er voor te blijven, maar vandaag waren we gewoon echt te langzaam."

"Het was een gecalculeerd risico bij de start. Ik ging gewoon hard de bocht in, dan moet je ook opgeven als je aan de buitenkant zit. Daarna heb ik geprobeerd mijn race zo goed mogelijk te rijden en de bandenslijtage te controleren."

"Op een of andere manier zijn we langzamer en slijten onze banden ook nog meer. Dan houdt het op een gegeven moment ook op."

Mercedes kon haar tactiek alleen uitvoeren omdat het gat achter Bottas richting de rest van het veld zeer groot was. Net als in de voorgaande jaren heeft Verstappen geen rugdekking van zijn teamgenoot, iets waar hij zeker van baalt.

"Ik ben altijd alleen in het gevecht, dus zij kunnen makkelijk nog een andere stop maken omdat er een gat achter hun ligt. Dat helpt natuurlijk ook niet."

Op de vraag of Perez het niet beter moet doen is het antwoord ook duidelijk: "Dan kunnen ze in ieder geval niet die tweede stop maken en draait het erom wie aan het einde van de race de beste banden over heeft."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"