Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Singapore 2022

Hamilton verrast Verstappen tijdens eerste vrije training GP Singapore

Op het stratencircuit van Singapore leek Max Verstappen in de eerste vrije training oppermachtig, maar aan het einde van de rit was het Lewis Hamilton die toch nog onder de tijd van zijn concurrent dook.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat de GP van Singapore vanwege de coronapandemie twee jaar van de Formule 1-kalender verdween, mochten de Formule 1-coureurs deze vrijdag eindelijk weer het Marina Bay Street Circuit op. Dat deden ze in de schemering, maar wel onder lastige omstandigheden. Het is zoals altijd warm en de luchtvochtigheid ligt hoog.

Het was voor de coureurs even wennen na twee jaar afwezigheid, tenzij je Max Verstappen heette, want de Nederlander was in zijn eerste getimede ronde op de medium banden meteen ruim twee seconden sneller dan de rest. Na een kwartiertje was Verstappen 1,3 seconden sneller dan Alonso en een kleine 2 seconden sneller dan Sergio Perez en Carlos Sainz, al reed de laatstgenoemde op de harde band.

Voor Charles Leclerc begon het Grand Prix-weekend in Singapore minder fijn, want na twee outlaps ging hij weer naar binnen met remproblemen en moesten de Ferrari-monteurs aan zijn auto gaan schroeven. Ook voor George Russell duurde het even voordat hij een tijd neerzette, want bij mijn eerste poging verremde hij zich en gaf hij een onschuldig kusje aan de muur.

Verstappen ook op rood heel snel

Het duurde twintig minuten, maar toen kon het GP-weekend van Leclerc eindelijk echt van start gaan. In de buurt van de tijden van Verstappen kwam hij op de harde banden echter niet. Voor veel andere coureurs was het juist net het moment om even een kleine pauze te nemen, enkele set-upwijzigingen door te voeren en de switch te maken naar de zachtere banden.

De eerste coureurs die dat probeerden waren de achterhoedecoureurs van Williams en Haas, die op het zachtste rubber niet in de buurt kwamen van de snelste tijden van Verstappen op de medium. Terwijl de zon langzaam onder ging doken de topcoureurs ook op de zachte banden de baan op en konden we ons opmaken voor écht snelle tijden.

Sergio Perez zette de toon met een 1.43,8, waarna Verstappen 0,7 seconde sneller was. De Red Bull-coureur was net over de finishlijn toen de rode vlag werd gezwaaid omdat Lance Stroll de muur had geraakt en zijn linker achter band dat niet overleefde. Vijf minuutjes lag de training stil, alvorens er met 14 minuten op de klok weer verder werd geracet.

Uitslag Eerste vrije training - Singapore

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Hamilton verrast

De concurrenten van Verstappen leken het aanzienlijk lastiger te hebben dan de Red Bull-coureur zelf. Lewis Hamilton klaagde over een slecht bestuurbare Mercedes, terwijl Carlos Sainz meermaals bijna de controle over zijn Ferrari verloor. Charles Leclerc kwam bij zijn eerste poging tot een snelle ronde toch nog een beetje in de buurt van Verstappen en moest uiteindelijk 0,3 seconde toegeven.

Een kwartier nadat Verstappen zijn snelste ronde had gereden - de Red Bull-coureur was ondertussen al een lange run aan het doen - was het toch nog Lewis Hamilton die een goede ronde produceerde en de snelste tijd wist te klokken. Zo werd hij de verrassing van de eerste vrije training, maar een kleine kanttekening is dat de baan in dat kwartier tijd misschien wat sneller is geworden.

Het verschil naar de Nederlander was met 0,084 verwaarloosbaar, maar het zorgt in ieder geval voor nog een beetje spanning tijdens de rest van het weekend.

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'