Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2021

Hamilton verslaat Verstappen in waanzinnig gevecht GP Bahrein

Max Verstappen is er niet in geslaagd de Grand Prix van Bahrein op zijn naam te schrijven. In een rechtstreeks gevecht legde hij het af tegen wereldkampioen Lewis Hamilton.

Verstappen bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De start is voor Max Verstappen. De Red Bull-coureur ziet Lewis Hamilton wel naast hem opdoemen, maar hij houdt de binnenkant en daarmee zijn positie. Minder goed vergaat het Haas F1-coureur Nikita Mazepin. Hij zeilt bij het uitkomen van bocht twee haaks linksaf de bandenstapels in, mogelijk door schade na touches.

Bij de herstart wacht Verstappen lang, waardoor Hamilton en Charles Leclerc bij het aanremmen van bocht één naast Verstappen komen. De Red Bull-coureur bewaakt wederom de binnenkant. Ondertussen klaagt hij herhaaldelijk over problemen met het gaspedaal. Het team houdt het in de gaten, maar Verstappen is er niet gerust op.

Sergio Perez en Sebastian Vettel beginnen aan een opmars. Vettel startte als laatste, vanwege een gridstraf, terwijl Perez stilviel in de opwarmronde, maar zijn auto aan de praat hield om alsnog vanuit de pits te starten.

Van de leiders is Lewis Hamilton de eerste die een pitstop maakt, nadat hij tot op twee seconden aan kon haken bij Verstappen. Mercedes gaat voor de undercut en slaagt in die opzet, want Verstappen rijdt ronden langer door dan de kampioen. Hamilton dicht het gat echter met twee seconden per ronden, terwijl Verstappen steen en been blijft klagen over het differentieel.

Uitslag Race - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen wisselt na zeventien ronden naar de medium banden, terwijl Hamilton op de harde banden rijdt. Hij komt met zes seconden achterstand terug de baan op, maar weet wel direct weer snellere ronden te rijden. Hij dicht het gat tot twee seconden en bewaakt een marge van zo'n drie tot vijf seconden op Bottas. Ondertussen steelt Perez de show, met wederom een dijk van een inhaalrace van achteraan het veld.

Opnieuw is het Hamilton die als eerste naar binnen duikt, maar dat lijkt aan de vroege kant, zeker omdat hij nogmaals naar de harde banden wisselt. Verstappen erft de leiding en de dreiging van Bottas valt weg als Mercedes weer een draak van een pitstop aflevert waarin men het wiel niet van de auto krijgt. Verstappen is nu wél op zijn gemak in de auto, roept dat zijn tempo goed is, en dat ze hem best nog wel even buiten kunnen houden.

Dat doen ze tot ronde 39. Verstappen wisselt naar harde banden en komt met een achterstand van negen seconden terug de baan op. Met meer dan een seconde per ronde rijdt Verstappen vervolgens naar de kampioen toe en en passant klokt klokt hij de snelste raceronde. De twee zijn een klasse apart. Hamilton wordt gemeld dat Verstappen achter hem rijdt, maar hij geeft aan dat ze hem met rust moeten laten.

Met nog vijf ronden te gaan meldt Verstappen zich in de DRS-zone van Hamilton. De W12 van Hamilton glijdt alle kanten op en is weerloos tegen de stabielere RB16B van Red Bull in handen van Verstappen. Hij pakt hem buitenom in bocht vier, maar Hamilton countert in het infieldgedeelte. Of heeft Verstappen hem voorbij gelaten omdat hij wijd ging bij zijn inhaalactie? Hoe dan ook, hij moet opnieuw aanzetten.

Echter, hij rijdt het gat weer dicht, maar komt niet meer dichtbij genoeg om daadwerkelijk een aanval te plaatsen. Zo wint Lewis Hamilton de eerste Grand Prix van het jaar. Verstappen wordt tweede, Valtteri Bottas derde. De Fin pakt tevens de snelste ronde en het bijbehorende punt.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi