Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2021

Verstappen klopt Hamilton in titanengevecht in kwalificatie GP Bahrein

Max Verstappen was de snelste tijdens de wintertests en tijdens alle vrije trainingen in Bahrein. Ook in de kwalificatie duldde hij geen tegenstand. Hij klopte Lewis Hamilton met bijna vier tienden van een seconde.

Verstappen gasly
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

De kwalificatie begint rustig als alleen de Haas-coureurs zich op de baan melden. Mick Schumacher gebruikt die ruimte om de eerste tijd op de klokken te brengen, Nikita Mazepin om voor de zoveelste keer dit weekend te spinnen. Als de rookwolken van het tweetal zijn opgetrokken zetten de toppers aan. Sergio Perez heeft in Q1 één Mercedes te pakken, namelijk die van Valtteri Bottas, Max Verstappen klopt ook Lewis Hamilton en ieder ander in dat eerste kwalificatiedeel.

Met afstand de grootste verrassing is Yuki Tsunoda, die achter Verstappen knap de tweede positie inneemt. Verrassen kunnen de afvallers niet: Esteban Ocon, Nicholas Latifi, Sebastian Vettel, Schumacher en Mazepin. Met name voor Vettel is dat zeer pijnlijk, hij kwam immers naar Aston Martin om de ellende bij Ferrari te vergeten. Echter, het feit dat enkele coureurs mogelijk hun tijden verbeterden onder geel vanwege wéér een spin van Mazepin, is reden voor een onderzoek.

De teams van Red Bull, Mercedes en McLaren beginnen Q2 vervolgens op de medium band in een poging de wedstrijd ook op die compound te starten. Daarop draait Hamilton de rollen om door Verstappen met twee tienden te pakken. De Red Bull-coureur blijft Bottas wel voor en handhaaft zich met die tijd tot het einde van Q2 in de top tien. Hij start dus op de medium banden.

Uitslag Kwalificatie - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Perez moet een tweede run doen op medium banden, omdat zijn eerste tijd hem wordt ontnomen vanwege track limits. Daarop slaat hij de plank mis als hij niet verder komt dan P11. Max Verstappen meldt zich nog op zachte banden op de baan, maar hoeft zijn tijd niet te verbeteren. Op de zachte banden zijn Carlos Sainz en Charles Leclerc namens Ferrari het allersnelst. Afvallers heten George Russell, Kimi Raikkonen, Yuki Tsunoda, Antonio Giovinazzi en dus Perez.

In Q3 laten Verstappen en Hamilton zien zeer aan elkaar gewaagd te zijn. Verstappen pakt in de eerste run een minimale marge van 0,023 seconde, de sterk opererende Pierre Gasly pakt P3. In die allesbeslissende tweede run zet Verstappen nog iets meer aan en breidt hij zijn voorsprong uit tot bijna vier tienden! De tweede plaats is voor Hamilton, de tweede rij wordt bezet door Valtteri Bottas en Charles Leclerc.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024