Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton weigert handdoek te gooien in titelgevecht met Verstappen

2024 is duidelijk nog niet het jaar van Lewis Hamilton met slechts acht punten uit de eerste twee races. Kan Australië dan het kantelpunt zijn voor de Mercedes-man? Hij kijkt in ieder geval kritisch naar zichzelf en ziet zelfs nog kansen op de wereldtitel.

Hamilton Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

We vinden Lewis Hamilton na twee races pas terug op de negende plek in de strijd om de wereldtitel, terwijl zijn teamgenoot George Russell tien punten meer heeft en op de vierde plek staat. Daar zal de zevenvoudig wereldkampioen snel iets aan willen veranderen en dat kan hij dit weekend doen op de baan waar hij vorig jaar nog tweede werd, achter Max Verstappen.

Hamilton ziet dat het nu beter moet, zowel bij Mercedes als bij hemzelf. "Ik probeer alles uit de auto te halen. Maar ik moet ook zeer kritisch naar mezelf kijken, want er zijn gewoon gebieden waarop ik moet verbeteren. Zo is het leven, je kunt niet altijd perfect zijn", zegt Hamilton in gesprek met verschillende media, waaronder RacingNews365.

"Je probeert één met de auto te worden. Daar ben je constant naar op zoek en George doet het geweldig, maar ook hij heeft daar problemen mee. Ook al strijden we nu niet voor de overwinningen, ik hou van het teamwork dat we hebben binnen het team. We gaan allemaal dezelfde kant op en op dit moment is dat wat stroomopwaarts, maar we komen er wel. Dit is niet de eerste keer dat we op dit punt zijn aanbeland", legt Hamilton uit.

'Zware strijd'

De Brit weigert de handdoek te gooien in de strijd met Red Bull en Max Verstappen om de wereldtitel. "Ik geloof er echt in dat we nog steeds de winnende mentaliteit hebben binnen het team en ik heb er absoluut vertrouwen in dat onze jongens welk probleem dan ook kunnen oplossen. We zullen er komen. Feit is wel dat Max 51 punten heeft en wij er pas acht hebben na twee races."

"Maar je moet je ervan bewust zijn dat het een heel lang seizoen is en dat dingen kunnen veranderen, maar het zal heel moeilijk zijn om ze nog in te halen. Als ze met de auto de baan op rijden, dan werkt de wagen gewoon, terwijl wij echt hard moeten werken om de performance uit de auto te halen en de auto op het niveau te krijgen waar we moeten zijn", zo vertelt de 39-jarige Hamilton.

"Ik denk dat we constant bezig zijn en een zware strijd moeten leveren. Maar als de problemen met de auto eenmaal opgelost, dan kun je vanaf dat moment gewoon verder bouwen, zoals je bij Red Bull ziet", zo legt Hamilton uit. Maar er moet bijvoorbeeld nog wel meer downforce op de Mercedes komen. "Tijdens de wintertest in 2022 moesten we ongeveer 90 downforcepunten van de auto halen. We hadden dus wel downforce, maar konden het niet gebruiken omdat de auto aan het stuiteren was. Zo verloren we heel veel performance."

Hamilton vervolgt: "We hebben telkens geprobeerd om meer downforce toe te voegen, zonder dat de auto weer ging stuiteren. Elke keer als we een of twee stappen vooruit zetten, dat brengt het vuur terug. Het is ontzettend frustrerend geweest voor de engineers. Maar ze geven niet op, laten zich elke dag zien en doen hun best, meer kun je niet van ze vragen", zo sluit de Brit af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'