Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Het volgens Verstappen meest genante moment uit zijn Formule 1-carrière

Iedereen maakt fouten, maar deze blunder van Max Verstappen zet hij zelf weg als zijn meest gênante moment uit zijn Formule 1-carrière. Zes jaar geleden in de Verenigde Staten ging hij de fout in en werd hij door Helmut Marko uitgefoeterd.

Verstappen 2016 USA pitstop embarrassing
Video
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ook tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen is niet perfect. Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten ging hij inmiddels al weer zes jaar geleden opzichtig de fout in. Het was geen crash, spin of iets dergelijks, maar een foute pitstop.

In ronde 27 reed Verstappen namelijk de pitstraat in terwijl zijn team hem helemaal niet had gevraagd om naar binnen te komen. Hij trof een lege pitbox aan en al zijn monteurs moesten zich naar hun plekken haasten om de Nederlander van vers rubber te voorzien.

De Red Bull-coureur herinnert zich het nog als de dag van gisteren. "Mijn meest beschamende moment was tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, in 2016. Tijdens de race lag ik op plek vijf volgens mij, maar ik kwam steeds dichter
bij de jongens voor me. Mijn engineer vertelde me dat ik moest pushen. Normaal gezien als hij dat zegt, betekent dat dat ik binnenkort een pitstop moet maken."

"Aan het einde van die ronde reed ik de pitstraat in en meteen besefte ik 'oh mijn God, hij heeft nooit gezegd dat ik naar binnen moest komen voor een pitstop. wat heb ik gedaan?' Dus ja, ik riep via de radio dat ik een pitstop aan het maken was en plots zag je alle monteurs rondrennen", lacht hij.

Boze Marko

Uiteindelijk had de blunder geen gevolgen omdat de bolide van Verstappen het enkele ronden later zou begeven. "De pitstop duurde natuurlijk best lang, acht of negen seconden, maar als je bedenkt wat ik had gedaan, was het best een snelle pitstop."

"Na de pitstop zei ik maar niks, want dat had geen zin. Ik ging verder, maar na drie ronden moest ik toch de strijd staken. Misschien was dat achteraf wel beter", grinnikt hij.

"Helmut was na de race natuurlijk best boos op me. Maar ja, wat kan je zeggen. Ik heb gewoon gezegd dat ik een fout heb gemaakt en dat ik het had verpest, meer kan je niet doen. We maken nou eenmaal fouten, we zijn geen robots. Marko waardeert het als je je fouten toegeeft", aldus de Red Bull-coureur.

Hieronder is de mislukte pitstop nog eens terug te zien.

Ook interessant:

Deze straffen eist McLaren voor het 'vals spelende' Red Bull

McLaren wil graaf straffen zien voor Red Bull, dat volgens de FIA het budgetplafond in 2021 heeft overschreden. In de onderstaande video bespreekt Joris Mosterdijk de eis van McLaren-baas Zak Brown.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen