Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Het volgens Verstappen meest genante moment uit zijn Formule 1-carrière

Iedereen maakt fouten, maar deze blunder van Max Verstappen zet hij zelf weg als zijn meest gênante moment uit zijn Formule 1-carrière. Zes jaar geleden in de Verenigde Staten ging hij de fout in en werd hij door Helmut Marko uitgefoeterd.

Verstappen 2016 USA pitstop embarrassing
Video
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ook tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen is niet perfect. Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten ging hij inmiddels al weer zes jaar geleden opzichtig de fout in. Het was geen crash, spin of iets dergelijks, maar een foute pitstop.

In ronde 27 reed Verstappen namelijk de pitstraat in terwijl zijn team hem helemaal niet had gevraagd om naar binnen te komen. Hij trof een lege pitbox aan en al zijn monteurs moesten zich naar hun plekken haasten om de Nederlander van vers rubber te voorzien.

De Red Bull-coureur herinnert zich het nog als de dag van gisteren. "Mijn meest beschamende moment was tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, in 2016. Tijdens de race lag ik op plek vijf volgens mij, maar ik kwam steeds dichter
bij de jongens voor me. Mijn engineer vertelde me dat ik moest pushen. Normaal gezien als hij dat zegt, betekent dat dat ik binnenkort een pitstop moet maken."

"Aan het einde van die ronde reed ik de pitstraat in en meteen besefte ik 'oh mijn God, hij heeft nooit gezegd dat ik naar binnen moest komen voor een pitstop. wat heb ik gedaan?' Dus ja, ik riep via de radio dat ik een pitstop aan het maken was en plots zag je alle monteurs rondrennen", lacht hij.

Boze Marko

Uiteindelijk had de blunder geen gevolgen omdat de bolide van Verstappen het enkele ronden later zou begeven. "De pitstop duurde natuurlijk best lang, acht of negen seconden, maar als je bedenkt wat ik had gedaan, was het best een snelle pitstop."

"Na de pitstop zei ik maar niks, want dat had geen zin. Ik ging verder, maar na drie ronden moest ik toch de strijd staken. Misschien was dat achteraf wel beter", grinnikt hij.

"Helmut was na de race natuurlijk best boos op me. Maar ja, wat kan je zeggen. Ik heb gewoon gezegd dat ik een fout heb gemaakt en dat ik het had verpest, meer kan je niet doen. We maken nou eenmaal fouten, we zijn geen robots. Marko waardeert het als je je fouten toegeeft", aldus de Red Bull-coureur.

Hieronder is de mislukte pitstop nog eens terug te zien.

Ook interessant:

Deze straffen eist McLaren voor het 'vals spelende' Red Bull

McLaren wil graaf straffen zien voor Red Bull, dat volgens de FIA het budgetplafond in 2021 heeft overschreden. In de onderstaande video bespreekt Joris Mosterdijk de eis van McLaren-baas Zak Brown.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"