Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Hoe de grote Red Bull-upgrade dubbel effect heeft voor Verstappen en Perez

De Red Bull-bolides van Max Verstappen en Sergio Perez hebben een forse upgrade gekregen voor de GP van Groot-Brittannië. De RB18 moet hierdoor niet alleen stabieler worden, maar ook sneller. Vooral op Silverstone. Paolo Filisetti, technisch specialist van RacingNews365, legt uit wat er precies verbeterd moet zijn.

Red Bull sidepods and floor Silverstone
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Red Bull heeft in vergelijking met de andere Formule 1-teams een van de grootste upgradepakketten meegenomen naar Silverstone. Naast een uitgebreide doorontwikkeling van de vloer heeft het team uit Milton Keynes ook de belangrijke aerodynamica aan de bovenkant van de RB18 verder ontwikkeld. Vooral het onderste deel van motorkap is sterk gewijzigd.

Dit deel van de nieuwe motorkap wordt gekenmerkt door een diepe, horizontale sidecut met een T-vormig gedeelte. Dit gedeelte bedekt de interne elementen van de achterwielophanging van de RB18. Het horizontale deel van dit gedeelte bestaat uit een opening waar de warme lucht wegstroomt uit de radiatoren.

Bovengenoemde luchtstromen uit de radiator versterken het effect van de vleugels aan de achterkant van de Red Bull-bolide. De luchtstromen die hier onderlangs stromen, krijgen ondertussen een soort versnelling. Op deze manier wordt er maximaal gebruik gemaakt van de beam wing, de onderste vleugelelementen van de achtervleugel. Niet alleen kwantitatief worden de luchtstromen verbeterd, maar ook kwalitatief: de luchtstromen zijn hier minder turbulent dan eerst.

De Red Bull-upgrade is dus een ingreep die de aerodynamische kwaliteiten van de RB18 verfijnt, wat ten gunste komt van de balans in de bolide die ontworpen is door Adrian Newey. Het is een eigenschap die erg handig is in de vele snelle snelle bochten die direct op elkaar volgen op het circuit van Silverstone.

			© RN365/Paolo Filisetti
	© RN365/Paolo Filisetti

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"