Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Hoe de grote Red Bull-upgrade dubbel effect heeft voor Verstappen en Perez

De Red Bull-bolides van Max Verstappen en Sergio Perez hebben een forse upgrade gekregen voor de GP van Groot-Brittannië. De RB18 moet hierdoor niet alleen stabieler worden, maar ook sneller. Vooral op Silverstone. Paolo Filisetti, technisch specialist van RacingNews365, legt uit wat er precies verbeterd moet zijn.

Red Bull sidepods and floor Silverstone
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Red Bull heeft in vergelijking met de andere Formule 1-teams een van de grootste upgradepakketten meegenomen naar Silverstone. Naast een uitgebreide doorontwikkeling van de vloer heeft het team uit Milton Keynes ook de belangrijke aerodynamica aan de bovenkant van de RB18 verder ontwikkeld. Vooral het onderste deel van motorkap is sterk gewijzigd.

Dit deel van de nieuwe motorkap wordt gekenmerkt door een diepe, horizontale sidecut met een T-vormig gedeelte. Dit gedeelte bedekt de interne elementen van de achterwielophanging van de RB18. Het horizontale deel van dit gedeelte bestaat uit een opening waar de warme lucht wegstroomt uit de radiatoren.

Bovengenoemde luchtstromen uit de radiator versterken het effect van de vleugels aan de achterkant van de Red Bull-bolide. De luchtstromen die hier onderlangs stromen, krijgen ondertussen een soort versnelling. Op deze manier wordt er maximaal gebruik gemaakt van de beam wing, de onderste vleugelelementen van de achtervleugel. Niet alleen kwantitatief worden de luchtstromen verbeterd, maar ook kwalitatief: de luchtstromen zijn hier minder turbulent dan eerst.

De Red Bull-upgrade is dus een ingreep die de aerodynamische kwaliteiten van de RB18 verfijnt, wat ten gunste komt van de balans in de bolide die ontworpen is door Adrian Newey. Het is een eigenschap die erg handig is in de vele snelle snelle bochten die direct op elkaar volgen op het circuit van Silverstone.

			© RN365/Paolo Filisetti
	© RN365/Paolo Filisetti

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

Viaplay
x
Breaking FIA presenteert nieuwe motorregels in de Formule 1