Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan

Hoe heet de Formule 1-auto van Max Verstappen?

Max Verstappen rijdt in de Formule 1 al sinds en jaar dag voor Red Bull. Jaarlijks krijgt die bolide een nieuwe typenaam mee. Dit jaar (2022) heet de auto de RB18 en dat behoeft een uitleg.

Verstappen bahrein test © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de Formule 1 is het een goed gebruik om de auto een typeaanduiding mee te geven. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Red Bull daarin niet het meest creatieve team is. Het team van Max Verstappen voert al jaren 'RB', gevolgd door een jaarlijks oplopend getal. Dat begon in 2005 met de RB1, oplopend tot en met de RB18 in 2022.

Logica dicteert dat de auto van 2021 de RB17 zou heten, maar dat was niet het geval. De auto van Verstappen ging door het leven als de RB16B. De reden daarvoor was eenvoudig. De RB16B was een directe doorontwikkeling van de RB16 en in het verleden voegden teams er vaker de 'B' aan toe om aan te geven dat het niet om een volledig nieuw auto gaat. "Het zou niet 'eerlijk' zijn om de auto de RB17 te noemen", zo gaf teambaas Christian Horner op als reden.

In dit geval was de aanduiding RB17 voorbehouden aan de eerste auto die onder de nieuwe reglementen gebouwd gaat worden en eigenlijk in 2021 het levenslicht had moeten zien. Nu dat niet het geval is, gaat de RB17 er überhaupt niet komen. De Red Bull van 2022 heet namelijk de Red Bull RB18.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022