Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2023

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië 2023?

Gaan we in Saoedi-Arabië net zo'n mooie race zien als in het openingsweekend in Bahrein? Max Verstappen gaat in Djedda op jacht naar zijn tweede overwinning van het seizoen, nadat hij twee weken geleden ongenaakbaar was. Het Jeddah Corniche Circuit staat te boek als het snelste stratencircuit op de racekalender en van vrijdag 17 tot en met zondag 19 maart het decor van de tweede GP van het seizoen.

Het Formule 1-circus is 1600 kilometer westwaarts getrokken en heeft zich genesteld aan de boorden van de Rode Zee. Op het Jeddah Corniche Circuit gaat Max Verstappen proberen om net als vorig jaar de GP van Saoedi-Arabië op zijn naam te zetten. Het is pas de derde keer dat er in het Saoedische koninkrijk een Formule 1-race wordt verreden. In 2021 won Lewis Hamilton. Prettig voor de Nederlandse fans is dat de vrije trainingen, de kwalificatie en de race lokale tijd in de late middag en vroege avond worden verreden.

Het GP-weekend start vrijdag met de eerste vrije training. Om 14.30 uur Nederlandse tijd gaat de pitstraat open en krijgen de coureurs groen licht. De tweede sessie op vrijdag zal beginnen om 18.00 uur. Een dag later start de derde vrije training, wederom om 14.30 uur, waarna de allesbepalende kwalificatie voor de GP van Saoedi-Arabië zal starten om 18.00 uur Nederlandse tijd.

Hoe laat begint de GP van Saoedi-Arabië 2023?

Op zondag 19 maart 2023 gaan om 18.00 uur Nederlandse tijd de lichten uit op start/finish en gaan de coureurs van start in de GP van Saoedi-Arabië op het Jeddah Corniche Circuit. Zo'n anderhalf uur lang zullen de rijders onder kunstlicht hun rondes rijden op het razendsnelle stratencircuit waarna duidelijk zal zijn hoe de verhoudingen in de tweede race van het seizoen liggen.

Bekijk hier het volledige tijdschema voor de GP van Saoedi-Arabië 2023.

Tijdschema GP Saoedi-Arabië

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 17 maart -
Tweede vrije training vrijdag 17 maart -
Derde vrije training zaterdag 18 maart -
Kwalificatie zaterdag 18 maart -
Race zondag 19 maart -

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zwaarbevochten zege Verstappen in Imola