Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Hoe werkt een wheelgun in de F1? "Je kan er je polsen mee breken"

Laat bij jouw garage alle vier de banden van je auto maar eens wisselen. Dat lukt ze niet in 2,2 seconden, zoals in de Formule 1. Daar doen ze het razendsnel, met dank aan veel personeel en de wheelgun. Maar hoe werkt die nou precies? Tom Coronel legt het uit.

Red Bull pitstop Verstappen
Video
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nee, zo'n wheelgun die ze in de Formule 1 gebruiken vindt je niet in de lokale bouwmarkt. "Je kan er je polsen mee breken, je moet echt weten hoe je hiermee overweg kan", legt Tom Coronel in onderstaande video uit. "Een gewone boormachine bij de bouwmarkt heeft om en nabij de 15 tot 25 newtonmeter en maakt 1500 toeren. De wheelgun maakt 15.000 toeren en heeft 4000 newtonmeter. Dat geeft zo'n harde klap, dat is ongehoord."

Coronel legt verder uit dat de wheelguns per team ook nog eens verschillen. "Ieder team heeft er zijn eigen systeem voor gemaakt. Normaal als je dit zou bestellen, kost het 10.000 euro. Bij de Formule 1 is het helemaal anders. Daar finetunen ze deze dingen. Ieder team heeft een aparte afdeling, 5/6 man die met niets anders bezigt zijn dan die wheelgun. Alles maken ze anders aan de binnenkant, eigenlijk zijn ze dan ook onbetaalbaar."

Bekijk in onderstaande video de uitleg van hoe een wheelgun werkt.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Formule 1 video's RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff