Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Horner geeft tekst en uitleg over tegenvallende start van het seizoen

Volgens Christian Horner valt de matige start van het seizoen van Red Bull voornamelijk te wijten aan de nieuwe regels omtrent de voorvleugel, die in de aanloop naar het 2019 seizoen werden geïntroduceerd.

Horner Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Aan het einde van het 2018-seizoen domineerden Max Verstappen en Red Bull nog in Mexico en Brazilië, maar de goede prestaties aldaar konden niet meteen worden overgeheveld naar het nieuwe seizoen. In gesprek met de BBC geeft Christian Horner aan dat het Red Bull-team aan het begin van het 2019-seizoen hinder ondervond van de tegenvallende prestaties van de voorvleugel en het chassis. De Formule 1-regels omtrent de voorvleugels veranderden in aanloop naar het huidige seizoen namelijk drastisch en Red Bull wist daar niet optimaal op in te spelen.

"Ten eerste hebben we 2019, zeker door ons nieuwe partnerschap met Honda, al vanaf het begin beschouwd als een overgangsjaar", begint Horner zijn verhaal. "Vooral de nieuwe regels omtrent de voorvleugels hebben ons bij de aanvang van het seizoen parten gespeeld. Aan het einde van 2018 hadden we een hele sterke geoptimaliseerde auto, maar aan het begin van het nieuwe seizoen presteerden ons chassis en vooral de nieuwe voorvleugel niet op het gewenste niveau."

"Nu het seizoen wat verder is gevorderd, denk ik dat Adrian Newey de nieuwe regels steeds beter weet te interpreteren. We zijn nu dan ook in staat om de RB15 race voor race verder te optimaliseren. Dat is ook zeker terug te zien aan onze prestaties op de baan, die elke Grand Prix beter worden. Gedurende het tweede deel van het seizoen verwacht ik dat we nog competitiever zullen zijn", aldus de Brit.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team