Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner niet boos op Hamilton: "Hoort bij het spel"

Lewis Hamilton veroverde de poleposition, maar na afloop ging het toch ook vaak over de wijze waarop hij Max Verstappen en Sergio Perez hinderde in zijn outlap.

Verstappen Horner Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de slotminuten stoven alle coureurs nog eenmaal het Hongaarse asfalt op, waarbij er voor alle coureurs in principe genoeg tijd zou zijn om nog een vliegende ronde te rijden. Ware het niet dat Lewis Hamilton een bijzonder langzame outlap reed, waarbij hij zelfs in de pitstraat al begon met het opvangen van Max Verstappen en Sergio Perez.

Gedurende de ronde was zijn tempo laag, waarbij hij het in de laatste sector bij het oplijnen voor de vliegende ronde zo uitkiemde dat hij nog net genoeg tijd had om voor het verstrijken van de sessie over start/finish te komen. Verstappen slaagde daar ook in, maar Perez niet. Hamilton kende zelf een slechte ronde door zijn koude banden, maar zag ook Verstappen niet echt dichterbij komen.

Red Bull-teambaas Christian Horner wilde niet te hard oordelen over de actie van Hamilton. "Het hoort een beetje bij het spel. Hij had al een geweldige ronde gereden en ving nu de anderen op omdat hij ons geen vrije run wilde geven. Het is zijn recht om dat te doen, want hij heeft de positie op de baan. Het is geen halszaak, alles draait om morgen", aldus Horner bij Sky Sports.

"Ik denk dat wij ons gefocust zouden hebben op de voorbereiding van onze vliegende ronde. Je kon ook zien dat Lewis zijn rondetijd niet in de buurt kwam van zijn snelste tijd. Hij was meer geïnteresseerd in wat er achter hem gebeurde. Dat is onderdeel van het spel."

Ook interessant:

Op dit bochtige Hongaarse circuit gaat Verstappen op jacht naar de zege

Rudy van Buren neemt je in de onderstaande video mee tijdens een hotlap op het circuit waar Max Verstappen de GP van Groot-Brittannië wil doen vergeten.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

42 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten