Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Internationale media raken niet uitgepraat over 'dominante' Verstappen vs. Hamilton

De puike prestatie van Max Verstappen en het gevecht met Lewis Hamilton in Brazilië is ook de internationale media niet ontgaan. Links en rechts ontving de Red Bull-coureur daags na de knotsgekke race in Sao Paulo veel lof.

Verstappen Hamilton Brazilie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De toonaangevende Franse sportkrant L'Équipe vond de overwinning van Max Verstappen in Brazilië niets meer dan logisch: "Als hij achter de schermen geen rare dingen doet, bewijst Verstappen dat hij een uitstekende coureur is. Misschien wel de meest getalenteerde van het hele stel. Zo nam hij in Brazilië een jaar na dato revanche voor de stomme botsing met Esteban Ocon. Verstappen was na een prima start Hamilton tot twee maal toe de baas en werd logischerwijs beloond met zijn achtste overwinning uit zijn carrière."

Ook aan de andere kant van het kanaal, in Groot-Brittannië, werd er vol lof gesproken over de inhaalmanoeuvres van de Red Bull-coureur, die in Brazilië volgens de BBC een statement maakte richting zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton: "Een dominant optreden en een meer dan terechte en briljante overwinning voor Verstappen", zo schrijft de Britse publieke omroep, die een mooie rivaliteit tussen de Nederlander en Hamilton ziet ontwikkelen.

Aan de andere kant van de oceaan genoot ook het Amerikaanse ESPN van de rivaliteit tussen Verstappen en Hamilton: "Niemand hoeft nog overtuigd te worden van het talent van Verstappen, maar toch voelde de Braziliaanse Grand Prix aan als een indrukwekkende vertoning van de Nederlander. Het vervolg op het prachtige duel tussen Verstappen en Hamilton in Hongarije was nog mooier dan het origineel", aldus de grootste Amerikaanse sportzender.

Het Britse Sky Sports ziet de Braziliaanse Grand Prix nu al als een klassieker. Het 'enerverende wheel-to-wheel-gevecht' tussen Verstappen en Hamilton en de totale chaos die zich aan het einde van de race ontvouwde gaat volgens de Britten de geschiedenisboeken in: "Het was de dag van Verstappen, die subliem was, al waren er op zondag in Brazilië nog veel meer helden", zo sluit Sky Sports af al doelend op Pierre Gasly en Carlos Sainz.

Tot slot werd er ook aan de Middellandse Zee, in Italië, gepraat over Verstappen. Uiteraard voerde de malaise rondom het Ferrari-team de boventoon in de Italiaanse media, maar toch werd er ook even ruimte gemaakt om de Red Bull-coureur de hemel in te prijzen: "Verstappen stak er in Brazilië met kop en schouders bovenuit. Zowel qua banden, strategie en de manier waarop hij Hamilton de baas was", zo stelt Corriere dello Sport.

Fotoalbum

Verstappen Brazilië 2019

De achtste zege van Verstappen in foto's

Max Verstappen wist zondag in Sao Paulo beslag te leggen op de achtste zege uit zijn Formule 1-carrière. Zo zag zijn overwinning eruit in foto's.

Bekijk het album

In de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 staan coureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Jeroen van Inkel natuurlijk stil bij de indrukwekkende zegetocht van Max Verstappen.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'