Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Italiaanse media in rep en roer over Ferrari-controverse: "Nu is het oorlog!"

De Italiaanse media zijn in rep en roer nadat de niet-Ferrari-aangedreven Formule 1-teams de aanval hebben geopend op Ferrari en de FIA. Men is verbolgen over het feit dat de FIA het stilzwijgend op een akkoordje heeft gegooid met Ferrari over diens illegale motor en eisen openheid van zaken.

Vettel Leclerc VS 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

"Nu is het oorlog!", zo kopt de Gazzetta dello Sport: "Het persbericht van de FIA vertoonde veel te veel gaten en dus kon men wachten op een reactie van de concurrentie. Er staat een oorlog op het punt van beginnen waar vele miljoenen euro's mee gemoeid zijn, iets wat Ferrari's hoogste baas, John Elkann, niet kan waarderen."

De krant vraagt zich nu openlijk af of Max Verstappen tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten niet gewoon gelijk had toen hij Ferrari beschuldigde van vals spel: "Speelde Ferrari echt vals, of heeft de FIA alsnog geen bewijzen kunnen vinden? De onderste steen moet hoe dan ook boven zien te komen."

De Corriere dello Sport spreekt over een bom die onder het seizoen 2020 is gelegd: "Deze affaire komt nog eens bovenop het hele gebeuren rond het coronavirus, dat terwijl dit seizoen een feest had moeten worden. Het is duidelijk dat de titelstrijd niet enkel op de baan uitgevochten zal worden, maar ook in de rechtszalen. Ferrari beroept zich voorlopig op haar zwijgrecht, maar dit betekent wel het einde van de vriendschap tussen Ferrari en Mercedes."

De krant benadrukt zeer de rol van Mercedes-teambaas Toto Wolff in het geheel: "Het was Wolff die alle niet-Ferrari-teams heeft gebeld en die daarmee één front heeft gevormd. Het lijkt erop dat Mercedes in het bezit is van de nodige informatie over Ferrari, maar ervoor heeft gekozen daar tot nu toe niets mee te doen. De grote vraag is natuurlijk waarom?"

Een mogelijk antwoord op die vraag is 'vergelding'. Zowel de Corriere dello Sport als de Corriere della Sera is niet vergeten dat Ferrari Wolff persoonlijk een hak heeft gezet: "Het was Ferrari dat er voor zorgde dat Wolff als teambaas van een topteam geen prominente functie bij Liberty Media kon krijgen. Mattia Binotto zorgde ervoor dat er een regel kwam die een dergelijke move onmogelijk maakt. Ferrari lijkt nu een koekje van eigen deeg te krijgen."

Laatstgenoemde krant gaat er vanuit dat door het verenigen van alle teams de onderste steen nu bovenkomt: "We gaan nu zien of het hele seizoen 2019 een valse vertoning is geweest en zo ja, dan moeten alle bonussen opnieuw verdeeld gaan worden en daarmee is heel veel geld gemoeid. Er lijkt in ieder geval een grote oorlog op handen te zijn in de Formule 1."

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Hongarije Noodweer heeft Hungaroring bereikt, McLaren is het eerste slachtoffer