Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Jordan wijst mogelijk nieuw team voor Sainz van de hand: "Gaat echt niet gebeuren"

Carlos Sainz zit vooralsnog zonder stoeltje voor 2025, al is de Spanjaard druk bezig met het overwegen van alle overgebleven opties. Ook voormalig teambaas Eddie Jordan weet dat zijn opties beperkt zijn en de Ier kan zich de frustratie die Sainz moet voelen dan ook goed voorstellen.

Sainz Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De rijdersmarkt werd dit jaar al vroeg op zijn kop gezet toen Lewis Hamilton aankondigde dat hij vanaf volgend seizoen voor Ferrari zal rijden. De Italiaanse renstal wijst Carlos Sainz daarmee de deur en dus zal de Spanjaard op zoek moeten naar een nieuwe uitdaging. Bij Mercedes is er momenteel een stoeltje vrij, maar teambaas Toto Wolff heeft zijn vizier gericht op toptalent Andrea Kimi Antonelli.

Opties bij topteams zijn er dus niet meer, maar er zijn nog genoeg teams die Sainz willen hebben. Zo is algemeen bekend dat Audi aast op de diensten van de Spanjaard en inmiddels is Williams ook meer dan serieus voor Sainz. Teambaas James Vowles had namelijk tijdens de Grand Prix van Canada mooie woorden over voor Sainz. Oud-teambaas Eddie Jordan benadrukt in de Formula For Succes-podcast dat hij het echter niet ziet gebeuren dat de Spanjaard naar Williams vertrekt. "Hij wordt wel gelinkt aan het team, maar zie ik dat gebeuren? Eigenlijk niet. Het gaat echt niet gebeuren." 

Dat er verder weinig opties overblijven is volgens Jordan onvermijdelijk, maar de Ier heeft vooral kritiek op de keuze van Ferrari. "Hij zal toch echt ontzettend teleurgesteld zijn om op deze manier te worden weggestuurd bij Ferrari. Hij deed niets verkeerd! Hij zat er telkens goed bij, deed wat hij moest doen en won zelfs races voor het team. Wat had hij in hemelsnaam nog meer moeten doen?" 

Jordan kan zich dan ook goed voorstellen dat de frustratie op dit moment overheerst bij Sainz. "Ik zou me echt gekleineerd voelen in deze situatie en ik denk dat iedereen dat gevoel wel zou krijgen als je nu in de schoenen van Sainz stond. Want waarom zou je Lewis Hamilton nu binnenhalen als je al een sterk en gestructureerd team hebt vol jonge, ambitieuze mensen? Ik denk dat Carlos het echt zwaar te verduren heeft."

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership