Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Michael Schumacher

Kartbaan Michael Schumacher mag toch blijven bestaan

De kartbaan van Michael Schumacher kan eindelijk opgelucht ademhalen. Na een lange periode waarin het complex in handen dreigde te komen van energiebedrijf RWE, is de toekomst van de kartbaan nu veiliggesteld.

Michael-Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Er kan (voorlopig) een streep door de plannen van energiereus RWE, die grootste plannen had om een mijn te openen in Kerpen-Manheim voor bruinkoolwinning. Dit zou ook ten kostte gaan van de kartbaan van Michael Schumacher, gelegen in Kerpen. De kartbaan heeft milieuactivisten te danken voor het feit dat het mag blijven voortbestaan. Acties van protesteerders hebben er mede voor gezorgd dat het circuit en de bijbehorende faciliteiten niet met de grond gelijk worden gemaakt, zo meldt de Kölner Express.

Energiebedrijf RWE was niet van plan de zogeheten Erftlandring te behouden, omdat de kartbaan in de weg zat van een nieuwe weg naar een van zijn groeven. De milieuactivisten waren het niet eens met de plannen van het bedrijf, omdat hierbij ook een gedeelte van een natuurgebied weggehaald zou worden.

De kartbaan, die voor tweederde in handen is van de Schumacher-familie, wacht echter nog met juichen totdat het een officiële bevestiging heeft gekregen van het energiebedrijf. Daarnaast zal de kartclub ook het land nog terug moeten kopen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen