Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Kubica: "Velen beseffen nóg niet hoe knap Verstappens eerste F1-zege is"

Hoewel zijn eigen Formule 1-loopbaan nu een zeer moeizame comeback kent, benadrukt Robert Kubica hoe knap de prestaties van Max Verstappen zijn. Vooral Max' eerste overwinning in de Grand Prix van Spanje, drie jaar terug.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

In Robert Kubica's eerste periode van zijn loopbaan als Formule 1-coureur - van zijn debuut in 2006 tot en met zijn destijds laatste seizoen in 2010 - maakte hij veel indruk als een veelbelovend talent. Zo won hij de Grand Prix van Canada in 2008. De Pool is ervan overtuigd dat hij dat alles mede te danken heeft aan de vrij strenge begeleiding in zijn jonge racejaren door zijn vader, zo vertelt hij in een exclusief interview met RacingNews365.

"Die manier van opgroeien bezorgt je zelfvertrouwen. Je komt erdoor in de juiste 'stemming' om te weten dat je kunt presteren. Dat is niet alleen nodig in de F1, maar in elke vorm van topsport. Zelfvertrouwen is belangrijk - al is het gemakkelijk te verwarren met de karaktereigenschap arrogantie."

Kubica maakt daarbij de vergelijking met Max Verstappen, die op een soortgelijke manier van kleins af aan 'gedrilld' werd door zijn eigen vader Jos op de kartbaan.

De Pool vervolgt: "Toen Max in de F1 kwam, was ik er niet. Maar ik zag wel wat hij presteerde op zo'n jonge leeftijd. De Grand Prix van Spanje in 2016 volgde ik thuis en gaf me kippenvel - ik raak bepaald niet snel geëmotioneerd. Maar ik wist hoe ongelofelijk indrukwekkend het was. De meeste mensen beseffen nog steeds niet hoe ongelofelijk en historisch die zege was, zeker gezien de manier waarop het gebeurde en Max' leeftijd."

De huidige Williams-coureur geldt als de eerste Poolse F1-rijder ooit. Zijn vader had geen autosportervaring - in tegenstelling tot Jos Verstappen. Kubica: "Max heeft zoveel meer geleerd dan andere coureurs toen hij in de F1 kwam dankzij de ervaring Jos, en daarbij komt nog het zelfvertrouwen dat hij heeft meegekregen. Dat is van fundamenteel belang in zijn prestaties."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

2 reacties