Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2024

Leclerc deelt mokerslag uit, Verstappen moet diep gaan

Charles Leclerc heeft zich in de derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco nadrukkelijk als favoriet gemeld voor de poleposition. Hij domineerde de hele sessie, waarin Max Verstappen beslag legt op P2.

Verstappen FP3 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Als het licht van de pitstraat in Monaco op groen springt, zien we veel coureurs diverse outlaps te rijden. Het duurt dan ook enige tijd voordat we een eerste tijd op de klokken zien. Het duurt nog veel langer voordat we veel tijden op de klokken zien als Valtteri Bottas een code rood veroorzaakt. Hij schampt de muur, waarna even later in Rascasse zijn rechtervoorwiel schuin onder de auto staat en hij geen kant op kan.

Na die neutralisatie zien we heel veel zachte banden in de tijdenlijst verschijnen. Maar het is druk, drukker, het drukst, waardoor de Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Perez in eerste instantie in de achterhoede bivakkeren.

Maar dan treft Verstappen vrije lucht. Hij gaat naar de tweede tijd na een prima eerste sector, maar hij verliest terrein op Oscar Piastri in zowel de tweede als de derde sector. Charles Leclerc echter duikt wél onder de tijd van de Australiër.

Dat doet Verstappen later alsnog ook, maar evengoed kijkt hij tegen een achterstand van zo'n vier tienden op Ferrari aan. Achter hem sluit Yuki Tsunoda wederom knap aan op de vierde positie.

Uitslag Derde vrije training - Monaco

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Iedereen rijdt lang door op de zachte banden en bovenaan de tijdenlijst mengen Mercedes en Aston Martin zich kortstondig in de strijd om de snellere tijden, maar het is uiteindelijk Ferrari dat de lakens uit blijft delen, met Charles Leclerc als kopman. En niet zo'n beetje ook. Hij slaat een gat van zeven tienden naar Verstappen, al werd de Nederlander in zijn push lap gehinderd.

Later zet hij nog eens aan, maar hij moet echt diep gaan, tot het punt waarop hij zelf roept 'als ik nog meer push, gaat het mis'. Hij verkleint het gat tot twee tienden, maar het komt allesbehalve makkelijk. Leclerc rijdt zijn ronden ogenschijnlijk veel makkelijker.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen