Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc voorspelt spannende polestrijd met Verstappen: "Maar op zaterdag..."

Charles Leclerc sloot de curieuze donderdag als snelste af in Las Vegas. Hij hoopt op een poleposition en gaat de strijd aan met Max Verstappen en Sergio Perez.

Leclerc Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met een prima ronde wist Charles Leclerc zichzelf bovenaan het scorebord te nestelen tijdens de tweede vrije training in Las Vegas. Zo sloot hij de donderdag als snelste af en kan hij vol vertrouwen richting de vrijdag gaan, de dag waar (lokale tijd) de kwalificatie zal worden verreden.

Max Verstappen kwam niet verder dan de zesde plaats, maar hij reed zijn ronde in een vroeger stadium dan de Ferrari-coureur. Toch denkt Leclerc dat hij weleens de strijd aan kan gaan om de poleposition. "Ik hou altijd al van stratencircuits en dit is ook een leuke baan!", zo laat hij optekenen in Vegas.

"We zien er sterk uit, maar het is lastig om in te schatten hoe we er qua racepace voorstaan. In de kwalificatie zien we er echter sterk uit, dus we moeten nu zorgen dat we op weg naar de vrijdag nog een stap maken. Dit was een goede start van het weekend voor ons."

De strijd met Red Bull zal vooral op vrijdag plaatsvinden in de kwalificatie, vermoedt Leclerc, want de race op zaterdag wordt een ander verhaal. "In de kwalificatie zullen we er zoals altijd staan, maar op zaterdag (tijdens de race, red.) is Red Bull qua racepace denk ik nog steeds te sterk. Max reed een hele goede racesimulatie, dus zij zullen weer snel zijn, daar ben ik zeker van. In de kwalificatie, dan wordt het spannend!"

Ook interessant:

FIA en F1 negeren teams en lappen eigen regels aan hun laars in Las Vegas

De regels gelden voor iedereen, ook voor Carlos Sainz, die buiten zijn schuld om tien plekken gridstraf heeft gekregen na het fiasco in Las Vegas. Maar voor F1 en de FIA moest en zou de tweede vrije training, tegen de regels in, doorgaan. Onze man ter plekke, Aaron Deckers, legt het in de onderstaande video uit.

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max naar Mercedes? Schumacher: "Als Verstappen Red Bull verlaat, heeft Russell een groot probleem"