Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Dat Perez naast Verstappen heeft weten te overleven, is een topprestatie"

Sergio Perez is bezig aan zijn derde seizoen in dienst van Red Bull, iets wat zijn twee voorgangers niet aan toe kwamen. Dat gegeven noemt Helmut Marko, zeker met Max Verstappen als teamgenoot, een ware topprestatie.

Max Verstappen, Sergio Perez en Red Bull zijn het Formule 1-seizoen 2023 meer dan uitstekend begonnen. Een één-twee werd in de wacht gesleept in de Formule 1 Grand Prix van Bahrein en dus was er niks te klagen over de coureurs. Sowieso is Helmut Marko onder de indruk van zijn coureurs. Natuurlijk van Verstappen, maar zeker ook van Perez. Hij is er sowieso in geslaagd iets te presteren waar zijn twee voorgangers, Pierre Gasly en Alexander Albon, niet aan toe kwamen. Hij rijdt een derde seizoen in dienst van het kampioensteam. "Sergio heeft twee volledige seizoenen als teamgenoot van Verstappen weten te overleven zonder te breken zoals de meeste coureurs zouden doen. Dat is een geweldige prestatie", zo roemt de Oostenrijker zijn ervaren pupil in gesprek met Sport.de . Marko weet ook dat Verstappen 'geen zwaktes' kent, maar ook daar ziet Marko Perez goed op reageren: "Hij geeft niet op."

Teamorders bij Red Bull?

En dat laatste hoeft Perez ook niet. Vaak wordt gesuggereerd dat hij Verstappen altijd voor zal moeten laten gaan, maar Marko benadrukt dat dat niet het geval is. "Onder de streep is het ons doel om er met de eerste én tweede plaats in het kampioenschap vandoor te gaan. Het is helemaal geen gegeven dat die eerste plaats aan Verstappen toebehoort." Gevraagd of Perez gezien zijn prestaties een blijvertje is, ook als na 2024 zijn contract afloopt, wil Marko niet op de zaken vooruitlopen: "We moeten zien hoe alles loopt. Dat soort gesprekken begint sowieso meestal pas vlak voor of vlak na de zomerstop."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden