Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko in de verdediging: "Geef ons daar niet de schuld van"

Helmut Marko zal met interesse de verrichtingen van Mercedes volgen nu het team uit Brackley de updates voor het eerst écht kan demonstreren en evalueren. Maar hij is ook reëel.

Mercedes verscheen in de Formule 1 Grand Prix van Monaco met een geüpdatete W14 op het asfalt. Het listige stratencircuit is echter niet representatief genoeg om de daadwerkelijke werking van updates goed te evalueren, maar het circuit in Barcelona is dat des te meer.

Wat verwacht Red Bull-adviseur Helmut Marko van die updates? Hij geeft antwoord in gesprek met het Oostenrijkse OE24: "Misschien lanceren ze wel een superraket. Het zou een enorme sprong betekenen als ze in één keer op ons niveau zouden zitten", aldus de Oostenrijker.

Maar op dat niveau geraken, is één, dat niveau handhaven, is twee, weet ook Marko: "Dat moeten ze dan vervolgens ook zien vol te houden."

De concurrerende teams moeten in de achtervolging, want op dit moment veegt Red Bull de vloer aan met het hele veld. Als Marko erop gewezen wordt dat critici claimen dat de sport er door de dominantie van Red Bull aan gaat, schiet hij in de verdediging.

"Geef ons er alsjeblieft niet de schuld van dat anderen hun auto's niet weten (door) te ontwikkelen."

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken