Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Niet te geloven hoe Hamilton zonder krasje na elke crash door kan rijden"

Met het laatste GP-weekend aangebroken hoopt Helmut Marko eindelijk eens een normale race te zien. De afgelopen races waren voor de adviseur van Red Bull een grote rollercoaster aan gebeurtenissen.

Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi moet Lewis Hamilton op de lange rechte stukken een aanzienlijk voordeel hebben met zijn 'raketmotor' die hij in Brazilië kreeg. Helmut Marko denkt echter dat het wel mee zal vallen met het voordeel op Max Verstappen en bedankt hiervoor de FIA. "Onze topsnelheden waren gelijk in Jeddah", zegt de Red Bull-adviseur bij Speedweek . "Sinds de FIA wat beter heeft gekeken (naar voornamelijk de achtervleugel van de Mercedes-bolide, red.) bij Hamilton, vliegt hij ineens niet meer voorbij." Ondanks de genivelleerde topsnelheden lijkt Hamilton in Abu Dhabi over één ronde nog steeds sneller te zijn dan zijn titelrivaal. De Mercedes-coureurs zijn volgens velen dan ook de favoriet in de kwalificatie, al heeft Marko vertrouwen in de race.

'Geluksfactor bij Hamilton'

In Saoedi-Arabië knalde Hamilton hard op de achterkant van Verstappens bolide, maar los van een klein beetje schade aan de voorvleugel kon hij 'gewoon' doorrijden. Marko was enorm verbaasd "Het is niet te geloven hoe Hamilton zonder krasje na elke crash door kan rijden in de race", aldus de man uit Graz. "En dat terwijl bij anderen de vleugel in het rondvliegen en ze uitvallen. Hij blijft gewoon doorgaan." Voor de afsluiter van het seizoen hoopt Marko dat de titel beslist wordt zonder een chaotische race. De Red Bull-adviseur heeft wel genoeg controversiële gebeurtenissen gezien. "We hopen heel erg dat we een normale race gaan zien", sluit hij mee af.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi