Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
McLaren

McLaren verslaat Red Bull en doet met nieuw record wat voor onmogelijk werd gehouden

In de kantlijn van de Formule 1 Grand Prix van Mexico heeft McLaren als team een topprestatie geleverd, met een nieuw record tot gevolg.

Ricciardo pitstop Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Red Bull is al jaren de onbetwiste koning in de pitstraat van de Formule 1. Het team stapelt snelste pitstop op snelste pitstop en scherpte herhaaldelijk het 'wereldrecord'aan. Ook toen dat record werd gereset vanwege de nieuwe F1-banden en de verplichte minimale reactietijd voor monteurs sinds 2021, kwam Red Bull als beste team bovendrijven.

Maar hoe sterk Red Bull op dat vlak ook is, McLaren heeft een gevoelige tik uitgedeeld. Het team uit Woking is het eerste team dat onder de nieuwe reglementen onder de twee seconden duikt (1.98 seconden), een prestatie die welhaast voor onmogelijk werd gehouden, juist vanwege die ingebouwde reactietijd (en failsafe) van twee tienden. Achter het stuur zat Daniel Ricciardo. De oude recordtijd van Red Bull stond op 2.09.

Dat McLaren in topvorm verkeerde, blijkt ook wel uit het feit dat de op één na snelste pitstop ook door McLaren werd afgeleverd met Lando Norris achter het stuur. Overigens is in die competitie, waarin dezelfde punten worden toegekend als voor raceoverwinningen, Red Bull al lang en breed kampioen.

In een eerdere versie van dit artikel stond per abuis vermeld dat er vorig jaar een vertraging van 0,2 seconden was doorgevoerd in het pitstopproces. Dit was eerst het plan, maar is uiteindelijk niet door gegaan. Vandaar de verwarring.

			© DHL Motorsports
	© DHL Motorsports

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

23 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"