Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2022

Meerdere straffen zorgen voor nieuwe uitslag Formule 1 GP Miami

De wedstrijdleiding had het na de chaotische slotfase in Miami nog druk, want er werden nog een enkele straffen uitgedeeld aan verschillende coureurs. Kind van de rekening was vooral Fernando Alonso, want hij gaat zonder punten terug naar Spanje.

Start Miami 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images
De Grand Prix van Miami kreeg nog een mooie twist toen de safety car met nog een vijftiental ronden te gaan op de baan kwam. Daardoor schoof het veld weer in elkaar en zagen we in de slotfase veel mooie gevechten.

Het zorgde er echter ook voor dat de wedstrijdleiding meerdere incidenten onder de loep moest nemen, waardoor er in de Nederlandse nacht nog straffen werden uitgedeeld en de uitslag moest worden aangepast.

Alonso verliest P9

Meerdere coureurs kregen een straf van vijf seconden. Fernando Alonso had tijdens de race al een straf van vijf seconden gekregen (en twee strafpunten op zijn licentie) voor zijn touche met Pierre Gasly, maar alsnog was hij in eerste instantie als negende geklasseerd.

Na de race kreeg hij echter nóg eens vijf seconden (en een strafpunt) aan zijn broek, omdat hij buiten het circuit terecht was gekomen en daar een voordeel mee behaald had. Daardoor kon Alexander Albon doorschuiven naar P9 in de uitslag.

Daniel Ricciardo kwam als elfde over de meet tijdens de race, maar hij schuift niet door naar P10. Hij kreeg namelijk ook een straf van vijf seconden (en een strafpunt) na afloop van de race. Net als Alonso had hij voordeel behaald door buiten de lijnen van het circuit te kleuren.

Het is dan ook Lance Stroll, die als twaalfde over de meet kwam, die nu doorschuift naar de tiende positie en dus een puntje meeneemt naar Canada.

Meer straffen

De wedstrijdleiding had echter nog meer te doen, want er werd ook een straf uitgedeeld aan Kevin Magnussen, die aan het einde van de race in aanraking kwam met Stroll. Hij kreeg vijf seconden straf en twee strafpunten op zijn licentie. Voor de uitslag maakte het weinig uit, want de Haas-coureur haalde de finish uiteindelijk niet.

Zijn teamgenoot Mick Schumacher werd niet gestraft voor de crash met Sebastian Vettel. In de slotfase dook Mick in bocht een in een gat, maar zijn landgenoot van Aston Martin gooide de deur nietsvermoedend dicht. De twee kwamen in aanraking en zagen allebei een kans op punten in rook op gaan. De stewards konden geen schuldige aanwijzen en dus werd er niemand gestraft.

Check hieronder de nieuwe uitslag van de GP van Miami.

Uitslag Race - Miami

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"