Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes met nieuwe updates naar Spa: "We moeten beter presteren"

Lewis Hamilton en George Russell krijgen bij de GP van België op Spa-Francorchamps nieuwe updates voor hun Mercedes, zo kondigt teambaas Toto Wolff aan.

In Hongarije pakte Lewis Hamilton wel een verrassende poleposition, in de race moest hij genoegen nemen met een plek net naast het podium (P4). Teamgenoot George Russel blameerde zich op zaterdag met een achttiende plek om op zondag uiteindelijk als zesde te finishen. Komend weekend in Spa krijgen hun wagens een aantal updates wat voor hen moet leiden tot een podiumplek. "We zullen dit weekend met updates komen als onderdeel van ons doorlopende ontwikkelingsprogramma. We hopen dat dit weer een kleine stap voorwaarts is in het verbeteren van de W14", legt teambaas Toto Wolff uit. Verwachtingen uitspreken over de updates, dat durft hij echter niet. "Zoals we dit jaar bij veel races hebben gezien, is het moeilijk te voorspellen waar we staan ten opzichte van onze concurrenten. Waar de echte snelheid van onze auto ook ligt, we willen het resultaat maximaliseren in deze laatste race voor de zomerstop."

Te behoudend

Met een vierde en zesde plek in Hongarije scoorde Mercedes, dat inmiddels stevig tweede staat in de strijd om de constructeurstitel, scoorde het team dubbele punten. Toch houdt Wolff gemengde gevoelens over aan het raceweekend. "Hongarije was een weekend met hoogte- en dieptepunten. Ons tempo was sterk op zaterdag en zondag, maar we haalden niet het maximale uit het weekend. Lewis zette een briljante ronde neer om poleposition te pakken. Op zondag waren we echter te behoudend met sommige van onze beslissingen en misten we uiteindelijk het podium. George kwam in de kwalificatie in het gedrang, maar reed een sterke race vanaf P18 en pakte P6." "We hadden waarschijnlijk de op één na snelste auto, maar we moeten beter presteren als we ons volledige potentieel willen benutten. Desondanks scoorden we goede punten met beide coureurs en consolideerden we onze tweede plek in het constructeurskampioenschap", geeft Wolff aan. Hij hoopt in België op verbetering. "We streven ernaar om deze lessen om te zetten in acties voor komend weekend. Spa-Francorchamps is een klassieke locatie en een echte uitdaging voor zowel de auto's als de coureurs. Vooral in het sprint-format met zo'n beperkte trainingstijd op een lange en uitdagende ronde."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"