Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes verrast F1-wereld met bijzondere truc met voorwielophanging

Alle ogen zijn gericht op het team van Mercedes en ditmaal niet vanwege de snelheid van de Silberpfeil, maar vanwege een bijzondere vondst.

Hamilton Barcelona dag1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het lijkt erop dat de techneuten van Mercedes een bijzondere vondst hebben gedaan. Tijdens de testdagen viel op dat Lewis Hamilton veelvuldig met zijn stuur bezig was. Nadere bestudering van zijn handelingen in de cockpit lieten een bijzonder beeld zien.

Zodra de Brit op een recht stuk komt trekt hij zijn stuur naar zich toe, waarop de wielen naar binnen bewegen. Aan het einde van het rechte stuk duwt hij het stuur weer naar voren en verandert de stand van de wielen zichtbaar naar buiten.

De vondst van Mercedes houdt de gemoederen in de paddock in Barcelona volop bezig. Wat doet Mercedes precies en is het legaal? Volop theorieën op het moment over de truc van Mercedes. Twee scenario's worden vaak uitgelicht. De eerste is dat Mercedes de truc toe zou passen om de tow te verminderen op het rechte stuk, waardoor de topsnelheid toeneemt. De tweede is dat het de rolweerstand vermindert wordt, doordat de camber van de banden verandert.

Hamilton duwt het stuur weer naar voren voor het aanremmen van de bocht, waarop de positie van de wielen weer normaal is.

Bekijk hieronder diverse onboards waarop de handelingen van Mercedes te zien zijn.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen