Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2020

Mercedes zet Verstappen op achterstand in tweede training GP Abu Dhabi

Daar waar Max Verstappen in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi nog de snelste was, zo moest hij in de tweede oefensessie wat terrein toegeven op de beide Mercedes-coureurs. Wel brak de Nederlander zijn snelste ronde af, waardoor het beeld enigszins vertekend was.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De teams lieten er tijdens de tweede vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van Abu Dhabi geen gras over groeien. Omdat elke coureur verplicht minimaal acht getimede ronden af moest leggen op testbanden van Pirelli, waar volgend jaar mee zal worden geracet, dook iedereen meteen de baan op.

Mick Schumacher en Robert Kubica, die de eerste vrije training afwerkten voor respectievelijk Haas en Alfa Romeo, overigens niet. Zij werden weer vervangen door Antonio Giovinazzi en Kevin Magnussen.

Nadat het verplichte testwerk erop zat keerden de coureurs na zo'n twintig minuten één voor één weer terug naar hun pitbox. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas waren de snelste op de testbanden, terwijl Max Verstappen en Alexander Albon met de zeventiende en twintigste tijden ver achter bleven.

Maar om de tijden draait het dit weekend niet. Terwijl de zon langzaam maar zeker onder ging zette Hamilton meteen de toon. Op de medium band was hij een seconde sneller dan Max Verstappen tijdens de eerste training. Niet veel later ging Bottas er nog twee tienden onderdoor. De Nederlander kwam op de medium banden ruim zeven tienden van een seconde tekort.

Uitslag Tweede vrije training - Abu Dhabi

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In het tweede deel van de training kwamen de zachte banden tevoorschijn. Max Verstappen was op de rode banden op weg naar een rondetijd vergelijkbaar met de snelste tijd van Bottas, maar in de laatste sector ging hij van het gas omdat een Racing Point hem ietwat in de weg reed.

Hamilton was zelfs een tiende sneller dan de 1.36,2 van Bottas, maar zijn tijd werd afgepakt omdat hij buiten de lijntjes kleurde in de laatste bocht. Ook Bottas verbeterde zich niet op de zachte band, waardoor de snelste tijden op de medium bleven staan.

Met nog een kleine twintig minuten op de klok ging Verstappen de baan weer op met de zachte band om te beginnen aan een lange run, maar die werd al snel bruut verstoord door de vlammende Ferrari-motor van Alfa Romeo-coureur Kimi Raikkonen. Kort daarvoor was overigens ook George Russell met een op het oog serieus motorprobleem.

Na ruim tien minuten werd de baan weer vrijgegeven en werden de coureurs, die nog vijf minuten de tijd hadden om wat ronden te rijden. Niemand verbeterde zijn tijd nog, waardoor de top drie - Bottas, Hamilton, Verstappen - zo bleef staan. Zij reden hun snelste ronde dus op de medium band, net als Sergio Perez op plaats zeven dat deed. De rest van het veld reed zijn snelste ronde van de sessie op de zachte band.

Achter de toppers gaf Alexander Albon twee tienden van een seconde toe op zijn teamgenoot, terwijl de coureurs op plaats zes tot en met twaalf zeer dicht op elkaar zaten. In de strijd om de derde plaats in het kampioenschap belooft het een spannend weekend te worden.

Moet Red Bull met het oog op 2021 meer afgaan op wat Max Verstappen van zijn teamgenoot verlangt? Dit en meer in de nieuwste F1-podcast met Ruud Dimmers, Tom Coronel en Thomas van Groningen, die hieronder is te beluisteren.

Formule 1 GP Abu Dhabi 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak