Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2021

Mogelijke Formule 1-kalender 2021

Nu de Grand Prix van Saoedi-Arabië is aangekondigd en we weten dat deze in november 2021 zal worden afgewerkt, kan er met alle andere beschikbare informatie een voorlopige kalender worden opgesteld. Met 23 races wordt het waarschijnlijk een recordseizoen.

Start GP Groot-Brittannië 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na een knotsgekke kalender met 17 Grands Prix in nog geen half jaar tijd, willen de Formule 1-bazen voor 2021 weer een zo normaal mogelijk seizoen afwerken. Met de toevoeging van de Grand Prix van Saoedi-Arabië lijkt het een recordjaar met 23 races te worden.

Een hels vooruitzicht voor de personeelsleden van de teams, maar met de financiële gevolgen van het coronavirus in het achterhoofd, is het voor sommige teams een welkome ontwikkeling. Met alle beschikbare informatie die er is, kan er al een voorlopige kalender worden opgesteld. We doken in de materie en kwamen met een conceptkalender.

De testdagen zullen dit jaar waarschijnlijk in Bahrein plaatsvinden. Hoeveel dagen er precies getest wordt is nog niet duidelijk, maar het zullen er minder zijn dan de zes testdagen van dit jaar. Waarschijnlijk worden het er drie. In eerste instantie zou er misschien zelfs niet getest worden, omdat de wagens tot grotendeels gelijk blijven. Maar omdat er toch het een en ander verandert en bijvoorbeeld omdat McLaren met een geheel nieuwe motor aan zal treden, wordt er toch getest.

Na de testdagen gaat het Formule 1-circus achtereenvolgend naar Australië en Bahrein, gevolgd door China en Vietnam. De volgorde van die twee laatstgenoemde races kan overigens omgekeerd zijn.

In navolging van die zware races ver weg van Europa wordt er een klein pauzetje genomen, alvorens het circus niet afreist naar Zandvoort, maar naar Barcelona, gevolgd door Monaco. De Nederlandse Grand Prix zal naar alle waarschijnlijkheid niet de eerste Europese race zijn, aangezien de race naar achteren wordt verschoven.

Na uitstapjes naar Azerbeidzjan en Canada volgt een reeks Europese races, alvorens in augustus weer ruimte is voor een vakantie. Na die vakantie brandt het feest helemaal los, want dan krijgen we twee triple headers! Een in Europa, met achtereenvolgend een combinatie van races in Nederland, België en Italië.

Met een week pauze tussendoor staat de volgende, zware triple header voor de deur. Rusland, Japan en Singapore worden namelijk bezocht. Die races zijn naar elkaar geschoven om verderop wat ruimte te creëren voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Die volgt waarschijnlijk na drie races in Noord- en Zuid-Amerika namelijk als race nummer 22 op de kalender. Tot slot, zoals de afgelopen jaren standaard het geval was, eindigt het Formule 1-jaar met de Grand Prix van Abu Dhabi.

Overigens is er nog onzekerheid over de GP in Brazilië. Het is nog niet zeker of het circuit in Rio de Janeiro op tijd af is voor een race. Sao Paolo wordt naar verluidt achtergelaten, want het contract met het circuit Interlagos is verlopen.

Check hieronder de mogelijke F1-kalender. Het eerste officiële concept zal in de nabije toekomst worden gedeeld door de Formule 1-bazen.

Mogelijke Formule 1-kalender 2021

Datum Land Plaats
Februari Bahrein Testdagen
21 maart 2021 GP Australië Melbourne
28 maart 2021 GP Bahrein Sakhir
11 april 2021 GP China Shanghai
18 april 2021 GP Vietnam Hanoi
9 mei 2021 GP Spanje Barcelona
23 mei 2021 GP Monaco Monte-Carlo
6 juni 2021 GP Azerbeidzjan Bakoe
13 juni 2021 GP Canada Montreal
27 juni 2021 GP Frankrijk Le Castellet
4 juli 2021 GP Oostenrijk Spielberg
18 juli 2021 GP Groot-Brittannië Silverstone
1 augustus 2021 GP Hongarije Boedapest
29 augustus 2021 GP België Spa-Francorchamps
5 september 2021 GP Nederland Zandvoort
12 september 2021 GP Italië Monza
26 september 2021 GP Singapore Singapore
3 oktober 2021 GP Rusland Sotsji
10 oktober 2021 GP Japan Suzuka
24 oktober 2021 GP Verenigde Staten Austin
31 oktober 2021 GP Mexico Mexico-Stad
14 november 2021 GP Brazilië Rio de Janeiro
28 november 2021 GP Saoedi-Arabië Jeddah
5 december 2021 GP Abu Dhabi Abu Dhabi

Is Hulkenberg de ideale teamgenoot voor Max Verstappen? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het hieronder in de nieuwste RN365-podcast.

Praat mee!

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten