Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

MP Motorsport trekt zich tijdelijk terug na overlijden Van 't Hoff, familie richt stichting op

MP Motorsport zal niet racen in Mugello na het inktzwarte weekend waarin Dilano van 't Hoff kwam te overlijden. De familie van de verongelukte Nederlander heeft een stichting opgezet om coureurs na crashes te ondersteunen.

MP Motorsport laat in een teamstatement weten nog niet te gaan racen een week na het tragische ongeluk op Spa-Francorchamps, waarbij Dilano van 't Hoff (18) kwam te overlijden. Het Nederlandse raceteam eert de eveneens Nederlandse coureur en wenst de andere betrokkene bij het ongeluk, Adam Fitzgerald, een spoedig herstel.

De race op Mugello in het weekend van 7 tot 9 juli wordt overgeslagen. "We blijven racen, voor Dilano, zoals hij dat had gewild. Maar voordat we dat doen, kiezen we ervoor om met Dilano, zijn familie en vrienden te zijn gedurende de komende dagen", laat MP-teambaas Sander Dorsman weten.

"Om deze reden en vanwege alle emoties en vragen die we hebben, vinden we dat het FRECA-evenement in Mugello te vroeg komt. Als team hebben we besloten om niet deel te nemen aan het evenement. Onze gedachten gaan ook uit naar Adam Fitzgerald. We wensen hem, zijn familie en team RPM alle sterkte gedurende zijn herstel."

Familie Van 't Hoff richt stichting op

De familie van Van 't Hoff heeft een stichting opgericht om coureurs na een crash te helpen met herstellen. De naasten van Dilano vragen in plaats van bloemen voor de uitvaart een donatie voor 'Racing for Dilano', zoals de stichting heet. Een prachtig initiatief, waarover hieronder meer informatie en ook de donatielink is te vinden.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"