Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2023

Nederlanders grijpen na trieste ontwikkeling de leiding in Dakar Rally

In het algemeen klassement bij de trucks staan na de tiende etappe van de Dakar Rally de Nederlanders bovenaan. De reden daarvoor is echter zeer triest.

Janus van Kasteren
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © A.S.O./F.Gooden/DPPI

Op de plaatsen twee en drie gingen Janus van Kasteren en Martin van den Brink de tiende etappe van de Dakar Rally in, maar toen de leider in het klassement zich terugtrok, schoven ze automatisch op naar P1 en P2. Nu ze de etappe hebben uitgereden hebben ze officieel die posities gepakt.

Ales Loprais, tot vandaag de nummer een bij de trucks, besloot zich terug te trekken nadat hij op dinsdag betrokken was bij een ongeluk met een toeschouwer. De toerist overleed enkele uren na het ongeluk toen hij onwel werd.

Op beelden op social media is te zien hoe de Tsjech over een duin rijdt en meteen achter de duin rijdt hij over een toeschouwer. Het was zeer ongelukkig en hij had er weinig aan kunnen veranderen. Loprais gaf achteraf ook aan dat hij en zijn team niets hadden gemerkt en dat ze daarom gewoon waren doorgereden.

De man overleed enkele uren later onderweg naar het ziekenhuis, nadat hij onwel was geworden. De Dakar-organisatie stelde een onderzoek in, maar Loprais besloot al meteen bedroefd om zijn Dakar-avontuur 2023 vroegtijdig te eindigen. En zo konden de twee Nederlanders opschuiven in het klassement, al zal dit niet de manier zijn waarop ze dat hadden gewild.

Mitchell van den Brink de snelste

Mitchell van den Brink eindigde de tiende etappe als snelste trucker. Hij was Pascal de Baar en Janus van Kasteren net te snel af. Zo ontstond er een volledig Nederlands podium op woensdag.

In het algemeen klassement is het nu dus Janus van Kasteren die opschuift naar de eerste plek en Martin van den Brink sluit aan op plek twee. Het verschil is ruim 20 minuten.

Dakar klassement Trucks na Etappe 10

Pos. Coureur Team Tijd/Verschil
1. Van Kasteren IVECO 43u00m51s
2. Martin van den Brink IVECO + 22m41s
3. Macik IVECO + 51m07s
4. Mitchell van den Brink IVECO + 2u08m06s
5. Valtr Tatra + 2u22m47s

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Dakar Rally 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China