Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2023

Onderling Nederlands gevecht om Dakar-winst barst helemaal los bij Team De Rooy

Na de elfde etappe van de Dakar Rally is er bij de truckers een enorm spannende strijd ontstaan. De hoofdrolspelers? Twee Nederlanders van Team de Rooy.

Van Kasteren
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © A.S.O./J.Delfosse/DPPI

De Dakar Rally nadert haar einde. Na de elfde etappe van vandaag (donderdag) zijn er nog drie etappes te gaan. Aan het begin van de dag ging Janus van Kasteren aan de leiding in het klassement, met een voorsprong van 22 minuten op nummer twee Martin van den Brink. Beiden rijden voor Team de Rooy.

Van den Brink kende echter een veel betere dag en maakte ruim 20 minuten goed op Van Kasteren. Van den Brink was met ruime afstand de snelste coureur van de dag en pakte zijn eerste dagzege van deze editie van de Dakar Rally Nummer twee van vandaag, Martin Macik, en nummer drie Pascal de Baar, gaven 18 minuten toe op Van den Brink.

Spanning

In het algemeen klassement is het gat tussen Van Kasteren en Van den Brink daardoor minimaal, maar nog wel in het voordeel van Janus. Na 47 uur racen is het verschil namelijk slechts 1 minuut en 12 seconden! Martin Macik volgt op plek drie, maar moet 47 minuten goed maken als hij nog wil winnen. Hij moet dus hopen op een grote fout van zowel Van den Brink als Van Kasteren.

De komende drie dagen staan er nog een aantal pittige etappes op de planning. Er moet nog ruim 450 kilometer worden geracet. Met zo'n klein verschil is alles dus nog mogelijk!

Mitchell van den Brink kende overigens een tegenvallende dag in de Dakar Rally. Hij verloor ruim anderhalf uur. Hij is daardoor teruggevallen van P4 in het klassement naar P5.

Dakar klassement Trucks na Etappe 11

Pos. Coureur Team Tijd/Verschil
1. Van Kasteren IVECO 47u03m12s
2. Martin van den Brink IVECO + 1m12s
3. Macik IVECO + 47m46s
4. Valtr Tatra + 2u35m08s
5 Mitchell van den Brink IVECO + 3h28m02s

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Dakar Rally 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?