Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris ontkent crisissituatie bij McLaren: "Verre van dat"

De start van het Formule 1-seizoen liep voor McLaren uit op een fiasco. Nieuwkomer Oscar Piastri viel uit en Lando Norris moest genoegen nemen met een teleurstellende zeventiende plek. Van een crisis wil Norris niet weten.

Vorig seizoen werd Lando Norris nog knap zevende in het WK en pakte zelfs een podiumplek in Imola. In de eerste GP van 2023, in Bahrein, maakte McLaren echter een valste start. Norris wil ondanks dat niet spreken van een crisis bij zijn team. "Nee, verre van dat. Het probleem bij Oscar (een opmerkelijk stuurprobleem, red.) zagen we voor het eerst in jaren. Ik heb er vertrouwen in dat dat nu is opgelost." "En naar mij kijkend", vervolgt hij. "Was het een probleem met de pneumatische druk. Ook iets dat jarenlang niet voorkwam. In beide gevallen opmerkelijk zeldzame problemen. We hebben er vertrouwen in dat die nu zijn opgelost. Het klinkt al met al erger dan het eigenlijk is. Verre van een crisis", vertelde Norris aan onder meer RacingNews365 .

Geen crisis

Norris ziet voor zijn team kansen om de strijd aan te gaan met de concurrentie in de middenmoot van de Formule 1. "Het gat met de top 4 is groot. Maar ik heb er vertrouwen in dat we met de andere teams kunnen strijden, daar zitten we niet ver vanaf. Het werd tijdens de vorige race duidelijk dat we nog ver zijn van waar we willen staan. We hebben een duidelijk plan en iedereen weet wat we moeten doen om te bereiken wat we willen bereiken." "We willen richting die top gaan, dat is de droom van iedereen, van elk team. Maar als je realistisch bent, staan er nu vier teams bovenaan. Ons doel is om dit seizoen daar achter te komen. Als je kijkt naar Aston Martin, dan is dat een goed voorbeeld van wat wij willen en moeten bereiken. En dat is mogelijk. We moeten daarom gewoon verder gaan. We doen het nu niet goed genoeg met het materiaal dat we hebben. Dat weten we allemaal, we moeten het gewoon beter gaan doen."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst