Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris schaart zich in bijzonder rijtje met eerste GP-zege

Heel de F1-wereld gunde het Lando Norris. De McLaren-coureur won in Miami zijn eerste GP in de Formule 1 en daarmee schaarde Norris zich in een bijzonder rijtje.

Norris Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Die glimlach kreeg niemand van zijn gezicht af, Dat Lando Norris de GP van Miami won, zorgde natuurlijk op de eerste plaats voor een grote glimlach bij de McLaren-coureur zelf. Maar daarnaast ook bij zijn team. En dan heb je nog de rest van de F1-wereld. Iedereen leek het Norris te gunnen dat hij 'eindelijk' zijn eerste GP won. Daarmee gaf hij ook direct het record uit handen van meeste podiums in de F1 zonder een zege.

De winst in Miami plaatste Norris wel weer heel hoog op een ander lijstje, dat van meeste races gereden voor de eerste zege. Sergio Perez voert deze lijst aan met 190 races, voordat hij in 2020 in Bahrein zijn eerste GP won. Op plek 2 staat Carlos Sainz (150 races) en Mark Webber (124) completeert de top 3. Norris komt met stip binnen op plek 8. Hij heeft 110 races in de Formule 1 gereden voordat hij eindelijk op de hoogste trede van het podium mocht plaatsnemen.

Ter vergelijking Max Verstappen reed 24 races voordat hij de GP van Spanje in 2016 won. Lewis Hamilton reed slechts zes races voordat hij voor het eerst kon juichen in de F1.

GP's voor eerste zege

Coureur GP's
Sergio Perez 190
Carlos Sainz 150
Mark Webber 130
Rubens Barrichello 124
Jarno Trulli 117
Jenson Button 113
Nico Rosberg 111
Lando Norris 110
Giancarlo Fisichella 110

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training