Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Ocon beter dan Verstappen of Leclerc? "Als coureur moet je daarin geloven"

Esteban Ocon moest in 2019 vanaf de zijlijn toekijken hoe zijn rivalen Max Verstappen en Charles Leclerc de headlines stalen. Een pijnlijke ervaring, maar de talentvolle Fransman gelooft erin dat hij in de toekomst in staat is om de strijd aan te gaan met zijn veelgeprezen generatiegenoten.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Max Verstappen, Charles Leclerc en Esteban Ocon kennen elkaar al vanuit de karting. De onderlinge rivaliteit tussen het trio kreeg een vervolg in de Formule-klassen en later ook in de Formule 1, waar Verstappen en Ocon elkaar meermaals op en naast de baan tegenkwamen. Door de overname van Force India door Lawrence Stroll, bevond Ocon zich ineens zonder stoeltje in 2019.

Ocon is niet verrast dat zijn vroegere rivalen de headlines stalen en Leclerc in zijn eerste Ferrari-seizoen zelfs Sebastian Vettel versloeg. "Ik voorspelde het al tegenover de mensen van Mercedes dat Charles van hetzelfde niveau zou zijn als Sebastian en na een paar races zelfs dat hij hem zou verslaan. Niemand geloofde me op dat moment, maar nu wel!", laat hij in gesprek met ESPN weten.

"Ik heb al de nodige jaren geracet tegen Charles en hij is een van de beste coureurs waar ik ooit tegen reed. Hij en Max Verstappen, dat waren mijn twee beste concurrenten. Ik ben dan ook niet verrast en hoop dat we allen nog lang in de de Formule 1 rijden en in de toekomst voor de wereldtitels strijden met elkaar."

Daar waar Verstappen en Leclerc zichzelf al bewezen hebben bij een topteam, moet Ocon zichzelf in 2020 laten gelden bij Renault. Zeges en podiumplaatsen worden er niet direct verwacht van de subtopper en in Daniel Ricciardo heeft de Fransman een ervaren en snelle teamgenoot. Ocon gelooft echter in zijn eigen kunnen en dat hij van hetzelfde niveau als Verstappen en Leclerc is.

"Als een coureur moet je erin geloven dat je beter bent dan zij. Maar, je mag het niet hardop zeggen!"

23 reacties

    Video De revolutionaire, nieuwe ophanging van Verstappen