Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Singapore 2022

Onzichtbare Verstappen op de valreep in top vijf, Ferrari bovenaan in tweede training Singapore

De tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Singapore is niet geweldig verlopen voor Max Verstappen. Hij reed maar weinig rondjes en kwam daarin tot de vierde tijd.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Als de avond is ingevallen in Singapore en de coureurs voor hun zicht afhankelijk zijn van het kunstlicht, duurt het even voordat we de Red Bulls op de baan zien. Het geeft Mercedes de ruimte om met Lewis Hamilton en George Russell de twee snelste tijden op de klokken te zetten. Zij worden enkel voorbijgestreefd door Carlos Sainz op het moment dat alle snelste tijden op medium banden worden gereden. In de top gaat Max Verstappen wat dat betreft een beetje out of sync.

De Red Bull-coureur opent op harde banden en sluit op 1,4 seconden van Sainz aan op de vijfde plaats, ook nog achter Fernando Alonso. De boel wordt opgeschud als meer en meer coureurs overstappen naar het zachte rubber. We zien kortstondig mannen als Valtteri Bottas en Esteban Ocon in de top drie, terwijl Sergop Perez een ronduit rommelige ronde op de mat legt.

Verstappen zakt met zijn tijd op harde banden ver terug door al het geweld op zachte banden. Er wordt hard gewerkt aan de RB18 en zijn beperkte aanwezigheid op de baan lijkt dan ook niet uit luxe te zijn geboren. Hij staat na slecht drie rondjes vijftiende als ook hij met nog vijf minuten te gaan naar buiten rijdt op de rode banden.

Uitslag Tweede vrije training - Singapore

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Hij begint snel aan zijn ronde, maar in de tweede helft sluipen er wat oneffenheden in. Hij geeft uiteindelijk ruim drie tienden toe op de snelste tijd en sluit de sessie zodoende als vierde af, achter de beide Ferrari's en George Russell.

En Charles Leclerc dan? Aan diens Ferrari werd lang gewerkt, waardoor we hem in het eerste halfuur niet op de baan zien. Als hij voor meerdere runs naar buiten gaat op medium banden, meldt hij zich op de tweede plaats. Op de zachte banden weet hij later zijn teamgenoot niet van de toppositie te stoten.

Opvallendste naam in de top tien is Valtteri Bottas, die we daar de laatste tijd niet zomaar meer verwachten. Hekkensluiters van de sessie zijn Mick Schumacher (19) en Nicholas Latifi (20).

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'