Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Overwinningen Verstappen door fans massaal gekozen als beste F1-races van het jaar

De Formule 1-fans wereldwijd hebben gesproken. In een verkiezing van het officiële Formule 1-kanaal kwamen de overwinningen van Max Verstappen massaal bovendrijven toen er door de fans kon worden gestemd op de beste race van het seizoen.

Verstappen zege Duitsland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen won in 2019 drie races en drie keer deed hij dat op weergaloze wijze. In zijn RB15, die op papier zeker niet de beste auto op de Formule 1-grid is, wist de Red Bull-coureur zowel in Oostenrijk als in Duitsland en Brazilië naar de overwinning te rijden.

Laten nou juist die drie Grands Prix door de fans zijn uitgeroepen tot de beste races van het seizoen, met de knotsgekke Duitse Grand Prix, gedurende welke Verstappen in een heus waterballet als overwinnaar boven kwam drijven als absolute favoriet.

In Brazilië kregen we eveneens een prachtige race voorgeschoteld, waarin Verstappen de degens kruiste met niemand minder dan zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en de Brit tot twee maal toe op de baan inhaalde, waarna hij in de veelbewogen slotfase onbedreigd naar de overwinning reed.

De top drie wordt gecompleteerd door de Grand Prix van Oostenrijk, gedurende welke de Nederlander na een tegenvallende start een indrukwekkende opmars maakte en in een enerverend gevecht met Charles Leclerc uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwam.

Op plaats vier en vijf krijgen de Grands Prix van Italië en Groot-Brittannië van de Formule 1-fans een eervolle vermelding. Check hieronder de tabel met het overzicht.

De beste F1-race van 2019 volgens de fans

Grand Prix % stemmen
Duitsland 23%
Brazilië 13%
Oostenrijk 3%
Italië 3%
Groot-Brittannië 2%

Praat mee!

Viaplay
x
Max vs. Lewis F1-fans wijzen zeer verrassende schuldige aan bij clash tussen Verstappen en Hamilton