Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez ervaart geen toegenomen druk vanuit Red Bull: "Dat leg ik vooral mezelf op"

Sergio Perez kent niet de seizoenstart waar hij ongetwijfeld zelf, maar zeker ook het team op had gehoopt. Desondanks zegt hij nog niet onder druk te staan van het team.

Perez Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Beide voorgangers van Sergio Perez bij Red Bull, achtereenvolgens Pierre Gasly en Alexander Albon, hadden moeite om de taak die hen was opgelegd te vervullen. Perez is vooralsnog ook niet bij machte om Mercedes samen met Max Verstappen aan te vallen, niet in de laatste plaats omdat zijn kwalificaties te wensen over laten.

In gesprek met onder andere RacingNews365 geeft Perez te kennen dat er vanuit Red Bull geen extra druk op zijn schouders wordt gelegd nu klinkende resultaten uitblijven: "Alle druk die ik voel, leg ik mezelf op. Ik wil echt het maximale potentieel uit de auto halen", aldus de Mexicaan.

"Het team zet me niet onder druk", verduidelijkt hij. "Ik weet bovendien wat er van mijn verwacht wordt, dus dat hoeven ze me niet te vertellen."

En wat die kwalificatie betreft weet Perez heel goed dat er daadwerkelijk ruimte is voor verbetering: "Elk weekend leer ik meer over de auto en de kwalificatie in Spanje was een incident. In de overige drie Grands Prix heb ik op de zaterdag goede progressie weten te boeken. Die zaterdag in Spanje heb ik achter me gelaten."

Met het 'incident' doelt Perez op de pijnlijke schouder die hij in Barcelona als reden voor de tegenvallende kwalificatie aandroeg. Hoe gaat het daar nu mee? Is hij bang dat het ongemak zich opnieuw aandient? "Dat was een eenmalig iets en we weten waar dat vandaan kwam. Dat zou niet opnieuw een probleem op moeten leveren."

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen