Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez geeft update over toekomst: "Zal niet moeilijk zijn om F1 achter me te laten"

Sergio Perez is op het moment een van de meest ervaren coureur van de grid. Mede daardoor wordt ook aan hem steeds meer de vraag geopperd hoelang hij van plan is om in de Formule 1 te blijven.

Sergio Perez is sinds 2011 al actief in de Formule 1; ruim 10 jaar dus. De Mexicaan leek aan het einde van het 2020 seizoen tegen het einde van zijn F1-carrière aan te lopen nadat hij werd vervangen door viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Gelukkig voor Perez zag Red Bull potentie in hem en rijdt hij sinds 2021 voor de Oostenrijkse renstal naast Max Verstappen. De 32-jarige coureur is inmiddels een gevorderde Formule 1-coureur te noemen met zijn jarenlange ervaring in de koningsklasse van de autosport. Tijdens de Grand Prix van Monaco verlengde Perez zijn contract bij Red Bull tot en met 2024. Ook na dat jaar denkt de Mexicaan dat het Formule 1-vuur in hem nog steeds niet gedoofd zal zijn. "Ik heb nog een contract tot 2024, maar ik kan me niet voorstellen dat ik mijn carrière dan zal beëindigen", begint Perez tegenover Sportbild . "Daar ben ik te jong voor en ik heb nog te veel plezier. Zelfs als de sport veel tijd in beslag neemt. Maar zo is het nu eenmaal. Formule 1 wordt als het ware je leven. En dat kun je niet zomaar achter je laten."

Geen moeilijke keuze om te stoppen

Hoewel het lijkt dat Perez de Formule 1 niet kan missen, zal hij er weinig moeite mee hebben om te stoppen. "En toch zal het uiteindelijk niet moeilijk voor me zijn. De mooiste momenten van mijn leven hebben niets met race te maken", legt Perez uit. "De geboorte van mijn kinderen bijvoorbeeld. Maar zelfs de simpele dingen betekenen veel voor me. Een taco in Mexico voor 20 pesos kopen, tijd doorbrengen met mijn familie; dat zijn de momenten die je in de Formule 1 niet ervaart."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen