Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez kruipt richting schorsing na negeren rood licht

Sergio Perez moest langzamerhand gaan vrezen voor een schorsing. Door zijn straf in de race in Saoedi-Arabië staat hij nu op acht strafpunten en het punt waarop hij een race moet missen komt steeds dichterbij...

Perez Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Al relatief vroeg in de race knalde Lance Stroll de muur in en dat was voor heel wat teams het teken om een vroege pitstop te maken. Dat gold ook voor Sergio Perez, die op dat moment achter Max Verstappen op P2 lag in de race.

Maar zo'n situatie zorgt ook altijd voor een hoop chaos en de kans op een unsafe release in de pitstraat. Waar Perez zijn banden had gewisseld, kwam Fernando Alonso aangereden in de fast lane. De Spanjaard moest even flink op de rem trappen om een aanvaring te voorkomen, waarna het onderzoek naar Perez werd gestart. Daar bovenop kwam nog eens dat de Mexicaan zijn plek verliet terwijl het rode licht nog brandde, terwijl dat juist het signaal is dat je nog niet weg mag rijden.

Perez reageerde op het incident tijdens de persconferentie. "Toen ik van mijn plek reed, was het eigenlijk mijn fout, want ik kreeg van het team te horen dat ik de auto tegen moest houden. En ik zag dat ik niet de juiste release had. Ik keek naar rechts en er was niemand te zien. Soms is het team iets langzamer dan jij in de auto, maar deze keer was het andersom. Achteraf gezien denk ik dat de straf terecht was, maar gelukkig veranderde het niets aan onze race."

Voor het incident kreeg Perez een straf van vijf seconden in de race, maar dat beïnvloedde uiteindelijk dus niet de uitslag. Ook kreeg de Mexicaan een strafpunt op zijn racelicentie en dat kan duidelijk meer gevolgen hebben op de lange termijn. Hij staat nu namelijk op 8 penaltypunten en bij 12 punten in één jaar tijd word je een race geschorst. Dat zal Perez absoluut willen voorkomen, maar hij moet nog maar liefst 15 (!) races wachten voordat er punten vervallen.

Bekijk hieronder de actuele stand van de strafpunten.

Strafpunten per coureur

Naam Aantal strafpunten Vervaldatum eerstvolgende punt(en)
Perez 8 17 september 2024
Sargeant 6 3 september 2024
Stroll 5 9 juli 2024
Hamilton 4 29 juli 2024
Russell 4 28 mei 2024
Tsunoda 3 4 mei 2024
Magnussen 3 -
Verstappen 2 18 november 2024
Bottas 2 29 oktober 2024
Zhou 2 23 juli 2024
Hulkenberg 2 28 mei 2024
Sainz 2 2 april 2024

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China