Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Perez reageert op Red Bull-vertrek Newey

Sergio Perez heeft op het aanstaande Red Bull-vertrek van Adrian Newey gereageerd. De Mexicaan looft de topontwerper, maar benadrukt ook dat Red Bull meer goede designers heeft.

Perez China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Red Bull-vertrek van Adrian Newey houdt de gemoederen bezig in Miami. De Brit vertrekt na begin 2025 na talloze successen bij het team uit Milton Keynes en laat zo toch wel een gat achter. Sergio Perez is het daarmee eens, al wijst hij ook naar de andere topontwerpers en engineers. Hun rol moet niet onderschat worden, vindt de Mexicaan.

"Het is uiteraard niet ideaal", vertelt Perez tegenover onder meer RacingNews365. "Adrian heeft een aanzienlijke bijdrage aan het team en de organisatie geleverd. Hij is ook een ontzettend goede vriend van mij geworden. Maar uiteindelijk zijn er periodes in het leven. Adrian zat 20 jaar bij Red Bull en ik denk dat hij waarschijnlijk iets anders wil gaan doen. Red Bull staat er goed voor met een goede organisatie, denk bijvoorbeeld aan Pierre Waché."

Toekomst

Perez maakt zich dus ook geen zorgen over de nabije toekomst. "De gehele groep van mensen op de aerodynamica-afdeling is erg sterk en we kijken uit naar de toekomst. In het verleden heb je gezien dat ze toch successen kenden als grote namen vertrokken. Het maakt niet uit. Het gaat niet om één individu. Het is een grote organisatie en ik denk dat Christian Horner geweldig werk heeft afgeleverd door de volgende generatie voor te bereiden op wat er gaat gebeuren bij Red Bull."

Maar wanneer wist Perez dat Newey zou gaan vertrekken? "Er waren wat gesprekken over en toen het openbaar werd, was dat nog duidelijker. Christian en het gehele team hebben zich er op voorbereid. Je verliest een individu en ondanks dat hij belangrijk is voor onze organisatie, staat er ook een heel team omheen."

De Mexicaan wil de bijdrage van Newey overigens niet bagatelliseren. Wanneer Newey zou overstappen, maakt dat gelijk verschil. "Adrian heeft met zijn ervaring veel aan de Red Bull-filosofie bijgedragen. Hij heeft gelijk impact, waar hij ook naartoe gaat. Hij is heel slim, werkt hard en is veel meer dan een designer. Adrian beïnvloedt ook de set-up en de strategieën. Het was fantastisch om hem om je heen te hebben in een raceweekend. Maar hij heeft ook een goed team nodig."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"