Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Portugal 2021

Pirelli verwacht 'andere' GP Portugal, klein voordeeltje voor Verstappen?

De volgende stop op de Formule 1-kalender is de Grand Prix van Portugal. Vorig jaar werd die gekenmerkt door een ernstig gebrek aan grip, maar dat kan volgens Pirelli dit jaar anders zijn. De omstandigheden zouden weleens gunstiger kunnen zijn voor Red Bull en Max Verstappen dan verleden jaar.

Verstappen Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Toen vorig jaar bekend werd gemaakt dat de Formule 1 uit zou wijken naar Portugal voor een vervangende race in Portimao, lag er nog maar net nieuw asfalt op de fraaie omloop. De baan bood amper grip, wat nog eens werd versterkt door aanhoudende regen.

Dit jaar echter kan het anders zijn, zo voorspelt Pirelli. Men spreekt over 'meer volwassen asfalt', oftewel asfalt dat zes maanden lang de tijd heeft gekregen om ruwer te worden en zo wat meer grip te bieden.

"Vorig jaar was bandenmanagement om meerdere redenen een belangrijk thema hier in Portugal. Dit jaar echter, met een gerede kans op ander weer en de asfaltlaag die zich heeft ontwikkeld, wacht de teams mogelijk een heel ander soort uitdaging", zo legt Pirelli-motorsportbaas Mario Isola uit.

Als een volleerd weerman voorspelt hij bovendien dat het aanzienlijk warmer zal zijn dat vorig jaar, toen de race in oktober werd verreden, met tempraturen die op kunnen lopen tot 20+ graden Celsius. Hoe warmer, hoe beter voor Red Bull, aangezien de bolides beter gedijen in warmere omstandigheden, zeker ten opzichte van Mercedes.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Portugal 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"