Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Racing Point neemt een voorbeeld aan Red Bull en Mercedes

Racing Point kijkt met vertrouwen naar de toekomst. Nu de renstal in handen is van miljardair Lawrence Stroll zit het met de financiën immers wel goed. De prestaties moeten uiteindelijk ook beter worden, maar het team overhaast niks.

Stroll monza regen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Racing Point-baas Otmar Szafnauer spreekt in gesprek met Autosport zijn vertrouwen uit in de toekomst van het team. "Succes in de Formule 1 komt niet zomaar aanwaaien, dat heeft tijd nodig. Neem bijvoorbeeld Mercedes, daar duurde het drie jaar voor het team een Grand Prix won."

Szafnauer put ook hoop uit het feit dat het bij Red Bull, dat inmiddels al jaren aan de kop van het veld rijdt, nóg langer duurde. "Red Bull won vijf jaar nadat het Jaguar had overgekocht pas een race in de Formule 1. Natuurlijk begrijpt Lawrence (Stroll, red.) dit ook. Het maakt daarbij ook weinig verschil hoeveel geld je kunt uitgeven, want zelfs met al het geld ter wereld kun je succes niet garanderen. Het heeft gewoon tijd nodig."

De teambaas van Racing Point ziet wel dat het uitgavepatroon zelfs met de financiële steun van Stroll niet aan de uitgaven van de topteams kan tippen. "Het is niet zo dat wij ongelimiteerd geld uit kunnen geven, maar we hebben inmiddels wel voldoende ruimte om bepaalde ontwikkelingen uit te voeren die noodzakelijk zijn om vooruitgang te boeken. Daarnaast kunnen we mensen inhuren of aannemen wanneer dat nodig is. Waarschijnlijk heeft Racing Point nog altijd een van de kleinste budgetten, maar we zitten in ieder geval niet langer in de overlevingsmodus. Dat maakt een hoop verschil."

Test 123

Unibet
Forbidden

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Aston Martin

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez