Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Racing Point

Racing Point neemt een voorbeeld aan Red Bull en Mercedes

Racing Point kijkt met vertrouwen naar de toekomst. Nu de renstal in handen is van miljardair Lawrence Stroll zit het met de financiën immers wel goed. De prestaties moeten uiteindelijk ook beter worden, maar het team overhaast niks.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Racing Point-baas Otmar Szafnauer spreekt in gesprek met Autosport zijn vertrouwen uit in de toekomst van het team. "Succes in de Formule 1 komt niet zomaar aanwaaien, dat heeft tijd nodig. Neem bijvoorbeeld Mercedes, daar duurde het drie jaar voor het team een Grand Prix won."

Szafnauer put ook hoop uit het feit dat het bij Red Bull, dat inmiddels al jaren aan de kop van het veld rijdt, nóg langer duurde. "Red Bull won vijf jaar nadat het Jaguar had overgekocht pas een race in de Formule 1. Natuurlijk begrijpt Lawrence (Stroll, red.) dit ook. Het maakt daarbij ook weinig verschil hoeveel geld je kunt uitgeven, want zelfs met al het geld ter wereld kun je succes niet garanderen. Het heeft gewoon tijd nodig."

De teambaas van Racing Point ziet wel dat het uitgavepatroon zelfs met de financiële steun van Stroll niet aan de uitgaven van de topteams kan tippen. "Het is niet zo dat wij ongelimiteerd geld uit kunnen geven, maar we hebben inmiddels wel voldoende ruimte om bepaalde ontwikkelingen uit te voeren die noodzakelijk zijn om vooruitgang te boeken. Daarnaast kunnen we mensen inhuren of aannemen wanneer dat nodig is. Waarschijnlijk heeft Racing Point nog altijd een van de kleinste budgetten, maar we zitten in ieder geval niet langer in de overlevingsmodus. Dat maakt een hoop verschil."

Test 123

Laatste update: Er zijn nog geen updates

0 reacties