Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2023

Raikkonen maakt kennis met strijdlustige Verstappen: "Hij wil me alleen van de baan duwen!"

Kimi Raikkonen en Max Verstappen kregen het in 2016 twee raceweekenden op rij met elkaar aan de stok. Een ervaren wereldkampioen versus een piepjong talent: wat kan er misgaan? RacingNews365 neemt je mee terug in de tijd.

Kimi-Raikkonen-Max-Verstappen-F1-2016
Video
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Kimi Raikkonen kwamen elkaar voor het eerst écht tegen tijdens de Hongaarse Grand Prix van 2016. De Nederlander ving de race aan vanaf de vierde stek. In de zestiende ronde kwam hij binnen voor zijn eerste pitstop. Bij het uitrijden van de pitstraat kwam Verstappen direct achter Raikkonen terecht. Hij kon het tempo van The Iceman niet bijbenen, maar pakte de vijfde plaats toen Raikkonen zijn pitstop maakte.

Naarmate de race vorderde knokte Raikkonen zich terug naar voren. In ronde 57 voelde Verstappen de hete adem van de Ferrari-coureur in zijn nek. Verstappen verdedigde met hand en tand. De Limburgers agressieve rijstijl, in combinatie met het late remmen van Raikkonen, leidde tot een touché. De Finse coureur wees Verstappen aan als schuldige: "Hij ging eerst naar rechts en toen links, terwijl ik daar reed. Hij reed mijn fucking voorvleugel eraf!", schreeuwde de routinier over de radio.

Max Verstappen en Kimi Raikkonen tijdens de Hongaarse Grand Prix van 2016. © XPBimages

Spanning in Spa

Raikkonen verloor een deel van zijn voorvleugel en ging kort buiten de baan, maar hervatte zijn jacht op de Red Bull-coureur. Hij kreeg het echter niet voor elkaar om de Nederlander in te halen en finishte uiteindelijk als zesde. Verstappen reageerde na afloop van de race erg nuchter over het incident: "Moet hij maar oppassen, toch?"

Na de Grand Prix van Hongarije genoten Raikkonen en Verstappen van een welverdiende zomerstop. De eerstvolgende race van de tweede seizoenshelft was de Grand Prix van België. Bij de start kwam het duo elkaar al tegen toen de Nederlander in de eerste bocht in in een gat dook. In de beginfase van de wedstrijd deed Raikkonen vervolgens een inhaalpoging op Verstappen. Verstappen verdedigde stevig en drukte de Fin van de baan. Raikkonen reageerde wederom kwaad over de radio: "Moet ik de Red Bull er langs laten? Het enige wat hij wil is mij van de baan duwen!"

"Dit is fucking belachelijk!"

Niet veel later kwam het tweetal elkaar weer tegen. Verstappen veranderde op het laatste moment van lijn, wat bijna tot een monstercrash leidde op de Kemmel Straight. Raikkonen: "Hey, kom op! Dit is fucking belachelijk!" Na de race zei Raikkonen dat hij het best vindt om wiel-aan-wiel te racen, mits het veilig kan. Wederom reageerde Verstappen koel: "Als er iets mis is met de manier waarop ik verdedig, dan had ik wel een penalty gekregen."

Bekijk hieronder de video van het incident:

Drie jaar later: opnieuw bonje

Drie jaar na de beladen Grand Prix van 2016 was het weer prijs tussen Verstappen en de wereldkampioen van 2007. Dit keer ging het mis tijdens de start. Verstappen kwam slecht weg en werd ingehaald door meerdere concurrenten, waaronder Raikkonen. Bij het ingaan van bocht één probeerde Verstappen de schade te beperken, iets waar The Iceman niet op rekende. Het tweetal raakte elkaar waarna de wielophanging van Verstappens Red Bull brak. De Nederlander eindigde in de muur bovenaan Raidillon/Eau Rouge. De Fin vervolgde zijn race en eindigde op een zestiende plaats in zijn Alfa Romeo.

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in