Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2022

Red Bull als enige topteam zonder upgrades in Miami

Red Bull nam voor de GP van Emilia-Romagna al een upgradepakket mee, waardoor de renstal in Miami arriveert met 'lege handen'. Ferrari en Mercedes hebben ondertussen wel de nodige upgrades meegenomen.

Perez Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De nieuwe generatie Formule 1-bolides heeft een ware ontwikkelingsstrijd ontketend tussen de teams. De eerste significante upgrades zagen we tijdens de GP van Emilia-Romagna, toen Red Bull een pakket aan gewichtsbesparende onderdelen meenam. Mede hierdoor kenden Max Verstappen en Sergio Perez een topweekend en sloten ze de race af met een 1-2 voor het team.

Voor de Grand Prix van Miami krijgen ze geen upgrades. Na het grote upgradepakket in Imola is het team naar de Verenigde Staten afgereisd zonder nieuwe onderdelen. Het is nu de beurt aan Ferrari en Mercedes, waarvan het laatstgenoemde team de meeste upgrades heeft meegenomen.

Nieuwe achtervleugels voor Ferrari en Mercedes

Eerder werd al aangekondigd dat Mercedes van plan is om te 'experimenteren' met de W13 in Miami. Lewis Hamilton en George Russell krijgen hier dan ook drie nieuwe onderdelen voor: een nieuwe voorvleugel, achtervleugel en de zogeheten beam wing, de vleugel die zich boven de diffuser bevindt.

Hiermee wil Mercedes het probleem met het gestuiter, porpoising, zien op te lossen, of in ieder geval een begin maken in de zoektocht naar een oplossing. Hamilton liet eerder al weten niet al te veel te verwachten van de upgrades. Ferrari komt ondertussen ook met een upgrade. Charles Leclerc en Carlos Sainz maken gebruik van een nieuwe achtervleugel.

Red Bull is niet het enige team zonder upgrades. Ook AlphaTauri en Aston Martin hebben geen nieuwe onderdelen meegenomen voor de Grand Prix van Miami. Hieronder vind je een overzicht van alle nieuwe onderdelen die zijn meegenomen naar de VS.

Nieuwe onderdelen per F1-team in Miami

Team Upgrade(s)
Ferrari Achtervleugel
Red Bull -
Mercedes Voorvleugel, achtervleugel, beam wing
McLaren Voorwielophanging, vloer
Alfa Romeo Koelingsuitlaat op de sidepods
Alpine Achterremmen
AlphaTauri -
Haas Achtervleugel
Williams Koelingsuitlaat op de sidepods
Aston Martin -

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China