Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull goede middenmoter in ontwikkelstrijd 2020

Mercedes koerste dit seizoen in een zetel af op zowel de zevende constructeurstitel als de zevende coureurstitel in zeven jaar tijd. Daarbij kon men het zich permitteren om de concurrentie behoorlijk wat dichterbij te laten komen. Alfa Romeo is de grote winnaar in die ontwikkelstrijd gebleken, daar waar Red Bull genoegen moet nemen met een plekje in het middenveld.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Mercedes is vanaf de eerste races hét te kloppen team, zoals het dat in de voorgaande zes Formule 1-seizoenen ook al was. De voorsprong was zelfs schrikbarend groot, zo groot zelfs dat men qua ontwikkeling van de huidige auto de teugels wat kon laten vieren en al vroeg de focus kon verleggen op de auto van volgend jaar. Dat blijkt ook als we de cijfers van de eerste tot en met de laatste Grands Prix (tot en met GP Emilia Romagna) erbij pakken.

Alle teams zijn namelijk fors dichterbij gekomen aan het kampioensteam. In het geval van Alfa Romeo hebben we het welhaast over een volle seconde. Dat laat zich overigens eenvoudig verklaren door het feit dat er voor achterhoedeteams nu eenmaal meer te winnen valt dan voor de klassieke topteams, waarvan er dit seizoen in alle eerlijkheid maar twee van overeind zijn gebleven.

Dat ook Red Bull niet stil heeft gezeten dit seizoen, blijkt uit de bijna zes tienden die het team van Max Verstappen inliep op Mercedes. Nu is Red Bull jaarlijks sterk in het doorontwikkelen van de auto, iets wat ook dit jaar weer blijkt, want je mag er sowieso vanuit gaan dat Mercedes niet slechter is geworden gedurende het seizoen.

Andere opmerkelijke cijfers zijn die van Racing Point en van Haas F1. Dat Racing Point zomaar de Mercedes van vorig jaar kopieerde blijkt niet op alle vlakken een goede zet te zijn geweest, want die auto lijkt al grotendeels te zijn uitontwikkeld. Haas F1 daarentegen wist met nul updates toch acht tienden te winnen, hetgeen aantoont dat ze de auto zoals hij is steeds beter zijn gaan doorgronden.

Ingelopen tijd ten opzichte van Mercedes

# Team Ingelopen achterstand
1. Alfa Romeo -0,96 sec.
2. Haas F1 -0,80 sec.
3. Renault -0,76 sec.
4. AlphaTauri -0,67 sec.
5. Red Bull -0,59 sec.
6. Williams -0,58 sec.
7. Ferrari -0,29 sec.
8. Racing Point -0,26 sec.
9. McLaren -0,20 sec.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi