Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull dit jaar bestookt door Mercedes en Ferrari: "We zijn een doelwit"

Red Bull kan de volle laag verwachten van topteams Mercedes en Ferrari, dat wist teambaas Christian Horner in 2022 en dat verwacht hij ook voor volgend jaar.

In 2021 werd Max Verstappen wereldkampioen voor Red Bull, maar het team wist de titel voor de constructeurs niet binnen te slepen. Een jaar later lukte dit wel: het team én Verstappen werden kampioen. Red Bull is nu het te kloppen team. En dat zorgt voor stevige concurrentie in de Formule 1. Christian Horner heeft er het afgelopen jaar genoeg over geleerd. Niet alleen op het circuit in strijd met Ferrari, maar ook naast het circuit in situaties zoals met de budgetcap-rel. "Je leert elke race weer wat nieuws hier. In deze sport kan je nooit, maar dan ook nooit een rustig leven verwachten", laat hij weten aan onder meer RacingNews365 . "Vooral als je vooraan staat. Je kan nooit zelfgenoegzaam zijn over winnen. Geniet van elk moment en elke overwinning, want het is hard bevochten", aldus de Red Bull-teambaas, die hierbij benadrukt altijd nog te leren. "Of het nou gaat om het budgetplafond of over de coureurs: je kan altijd nog wat opsteken."

Horner: "We zijn geen politieke partij"

De afgelopen jaren was de concurrentiestrijd zwaar voor Red Bull. Horner zag het ook in 2022 en verwacht niets anders in het volgende F1-seizoen. "We zijn ook naast het circuit een doelwit geweest dit jaar. We zijn een raceteam, dis is wat we doen. We zijn geen politieke partij. Wij focussen ons op het racen." "We racen hard en zoeken de grens op. Dat is wat raceteams doen als ze succesvol willen zijn. Dit is altijd onze aanpak geweest en het werkt. We houden van de competitie, maar ondertussen was het een zwaar seizoen dit jaar. Maar ja, ook dat is de Formule 1."

Viaplay
x
Coronel Coureur bevestigt carrièremove à la Max- en Jos Verstappen