Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull dit jaar bestookt door Mercedes en Ferrari: "We zijn een doelwit"

Red Bull kan de volle laag verwachten van topteams Mercedes en Ferrari, dat wist teambaas Christian Horner in 2022 en dat verwacht hij ook voor volgend jaar.

Verstappen Perez Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In 2021 werd Max Verstappen wereldkampioen voor Red Bull, maar het team wist de titel voor de constructeurs niet binnen te slepen. Een jaar later lukte dit wel: het team én Verstappen werden kampioen. Red Bull is nu het te kloppen team.

En dat zorgt voor stevige concurrentie in de Formule 1. Christian Horner heeft er het afgelopen jaar genoeg over geleerd. Niet alleen op het circuit in strijd met Ferrari, maar ook naast het circuit in situaties zoals met de budgetcap-rel. "Je leert elke race weer wat nieuws hier. In deze sport kan je nooit, maar dan ook nooit een rustig leven verwachten", laat hij weten aan onder meer RacingNews365.

"Vooral als je vooraan staat. Je kan nooit zelfgenoegzaam zijn over winnen. Geniet van elk moment en elke overwinning, want het is hard bevochten", aldus de Red Bull-teambaas, die hierbij benadrukt altijd nog te leren. "Of het nou gaat om het budgetplafond of over de coureurs: je kan altijd nog wat opsteken."

Horner: "We zijn geen politieke partij"

De afgelopen jaren was de concurrentiestrijd zwaar voor Red Bull. Horner zag het ook in 2022 en verwacht niets anders in het volgende F1-seizoen. "We zijn ook naast het circuit een doelwit geweest dit jaar. We zijn een raceteam, dis is wat we doen. We zijn geen politieke partij. Wij focussen ons op het racen."

"We racen hard en zoeken de grens op. Dat is wat raceteams doen als ze succesvol willen zijn. Dit is altijd onze aanpak geweest en het werkt. We houden van de competitie, maar ondertussen was het een zwaar seizoen dit jaar. Maar ja, ook dat is de Formule 1."

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Column Geen spaan heel gelaten van 'schandalige' FIA: "Ze moeten zichzelf eens onderzoeken"